1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Rusya Halep'e Saldırdı: 19 Kişi Hayatını Kaybetti!
Esed ve Rusya Halep'e Saldırdı: 19 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed ve Rusya Halep'e Saldırdı: 19 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed ve Rusya ordularına ait savaş uçaklarının direnişçilerin denetimindeki yerleşim yerlerine vakum, misket ve varil bombalarıyla düzenlediği saldırıda 19 kişi yaşamını yitirdi, 55 kişi de yaralandı.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 18:12A+A-

Halep'te sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine, Rusya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçakları ile helikopterlerin direnişçilerin kontrolündeki Firdevs, Dahret el-Avad, Katırci, Muyesser ve Kadi Asker semtlerine deniz mayını ile varil, vakum ve misket bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivilin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin yaralandığını ifade eden Ebu Leys, kentin Firdevs ve Dahret el-Avad semtinde sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan ailelere ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Yaralıların ambulanslarla kentteki sahra hastanelerine kaldırıldığını anlatan Ebu Leys, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu vurguladı.

“Esed, Biz Seni Öldüreceğiz”

Firdevs semtindeki saldırıda yaralananlardan Ebu Ahmed, Beşşar Esed'e “Biz seni öldüreceğiz. Her gün vuruluyoruz, senden korktuğumuzu sanma. Evlerimiz yıkılıyor, üzüldüğümüzü sanma. Zafer bizim olacak. En büyük terörist sensin. Seni Allah'a havale ediyoruz.” diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT