1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Suriye’de 10’u Çocuk 66 Kişiyi Katletti
Esed, Suriye’de 10’u Çocuk 66 Kişiyi Katletti

Esed, Suriye’de 10’u Çocuk 66 Kişiyi Katletti

Beşşar Esed rejimine bağlı rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere yönelik saldırılarında dün 66 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 10’u çocuk, 6’sı kadın…

19 Temmuz 2014 Cumartesi 16:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed’e bağlı rejim güçleri ve çetelerinin muhaliflerin denetimi altındaki yerleşim bölgelerine dönük saldırılarında 66 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ölenlerin 10’unun çocuk olduğunu bildirdi. Ayrıca saldırılarda 6 kadın hayıtını kaybetti. 3 kişinin ise işkenceyle katledildiği bildirildi.

LCC’nin verilerine göre 24 kişi Halep’te, 17 kişi İdlib’de, 11 kişi Hama’da 7 kişi Dera’da, 6 kişi Şam kırsalında ve 1 kişi Deyr ez-Zor’da hayatını kaybetti.

Şam’da Patlama

Öte yandan bugün Şam'ın doğusunda yer alan Duma banliyösünde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 11 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, muhaliflerin denetimindeki Duma bölgesinde halkın yoğun olarak bulunduğu bir yerde bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ileri sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT