1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Esed Rejiminin Katliamlarına Kör Olan Cumhuriyet Neye Katliam Dedi?
Esed Rejiminin Katliamlarına Kör Olan Cumhuriyet Neye Katliam Dedi?

Esed Rejiminin Katliamlarına Kör Olan Cumhuriyet Neye Katliam Dedi?

Cumhuriyet Gazetesi "Suriye askerlerine katliam anı" başlıklı haberiyle katliamcı Esed askerleri katliama maruz bırakılmış gibi algı yapıldı.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 23:28A+A-

Kendisini özgür ve doğru haberciliğin adresi olarak gösteren Cumhuriyet Gazetesi büyük bir skandala imza attı.

Cumhuriyet Gazetesine ait web sitesinde yayınlanan bir haberde, Suriye'de hergün aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu onlarca sivili katleden Rus, İran, Hizbullah ve Esed askerleri masum gösterilmeye çalışıldı.

Yayınlanan söz konusu haberde, Halep kentini uzun zamandır kuşatma altında tutarak sivilleri açlıkla katliama maruz bırakan Rus ve İran destekli Esed rejimi ve Mezhepçi milislere yönelik muhaliflerce düzenlenen saldırıdan söz ediliyor.

Haberin başlığında kullanılan kelimeler o kadar abartılıyor ki Esed rejimi masumlaştırılmak isteniyor. 

Muhalif gruplardan Festakim Kema Umirt isimli grup, rejim kuşatması altındaki Halep Kentinin stratejik Ramuseh bölgesinde rejim askerleri,meshepçi İran ve Hizbullah milislerini 2 farklı saldırıyla hedef alıyor. Saldırıda çok sayıda rejim askeri ölürken o anlar ise muhaliflerce kamera altına alınıyor.

Cumhuriyet Gazetesinin haberi;

cumhuriyet-gazetesi-nden-kan-donduran-baslik-.jpg

Suriye askerlerine katliam anı: Füzeyle vurdular... En az 40 ölü

Suriye'nin Halep ilinde Beşar Esad rejimine karşı savaşan, Fistekim Kema Ümirt adlı muhalif bir grup yayınladığı görüntülere dayanarak Esad'a bağlı en az 40 askeri öldürdüğünü açıkladı. 

Görüntülerde Halep'in El Ramuse bölgesindeki hava üssüne girmeye çalışan bir grup asker muhalifler tarafından tespit edildikten sonra (TAW) adlı güdümlü füze ile hedef alınıyor. Askerlerin bekleme yaptığı bölgede infilak eden füze çok sayıda can aldı. Muhalifler ölü ve yaralıları tahliye etmeye çalışan askerleri ikinci bir füze ile hedef aldı. Saldırılarda en az 40 asker öldü 25 asker yaralandı.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT