1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimine Ait Birçok 'Karargah' Yok Edildi
Esed Rejimine Ait Birçok 'Karargah' Yok Edildi

Esed Rejimine Ait Birçok 'Karargah' Yok Edildi

Baas rejimine ait birçok karargah yerle bir edildi.

23 Aralık 2014 Salı 19:12A+A-

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep'te rejim güçlerine saldırarak, 12 askeri öldürdüğü bildirildi.

İslami Cephe'nin basın sorumlularından Salih Anadani, birliklerinin Süleyman Halebi bölgesinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara mutfak tüpünden bozma "Cehennnem" adı verilen havan toplarıyla saldırdığını söyledi.

Rejime ait birçok karargahın bu saldırılarla "yerle bir olduğunu" ifade eden Anadani, "Saldırılarda 12 rejim askeri yaşamını yitirdi. Saldırıların ardında direnişçilerle Esed yanlısı Hizbullah destekli rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı" dedi.

Rejim güçlerinin zaman zaman direnişçilerin denetimindeki bölgelere sızmaya çalıştığını ve keskin nişancılarının sivil halka ateş açtığını anlatan Anadani, "Süleyman Halebi'de rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı yerler ve Esed güçlerinin çatılara yerleştirdiği keskin nişancılar, atılan Cehennem toplarıyla vuruldu" diye konuştu.

Salih Anadani, İslami Cephe'nin uzun süredir bölgedeki rejim hedeflerini "imha etmek istediğini" fakat hava şartlarından dolayı operasyonun bugün gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

(AA)

HABERE YORUM KAT