1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi YPG’ye Gönül Koymuş!
Esed Rejimi YPG’ye Gönül Koymuş!

Esed Rejimi YPG’ye Gönül Koymuş!

Süleyman Şah operasyonuna karşı çıkmadığı için YPG’ye sitem eden Baas rejiminin açıklaması PYD’nin rejimle irtibatını ortaya koyacak cinsten!

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin Şah Fırat operasyonuna tepki gösteren Suriye’nin Esed yönetimi, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’den de konuyla ilgili izahat beklediğini duyurdu. Erbil merkezli Rudaw.net sitesindeki habere göre Suriye Milli Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, “YPG’nin yabancı bir orduyu ülkeye almaya hakkı olmadığını” söyledi. “YPG Suriye’nin milli bir birliği olmasına rağmen, böyle bir karar veremez. Bu kararı sadece hükümet verebilir.” diyen Suriyeli bakan, YPG’den Türkiye’ye “zorunluluktan mı yoksa isteyerek mi” destek verildiği yönünde açıklama beklediklerini kaydetti.

Aylardır koalisyon adı altında Amerikan hava kuvvetleri ve işbirlikçisi güçlerin operasyonlarına sahne olan yerler Suriye toprakları değilmiş gibi, Türkiye’ye nota vermeye kalkan Suriye rejiminin hali gerçekten çok komik!

Suriyeli bakan Ali Haydar’ın sözleri ise Suriye rejiminin içinde bulunduğu komik durumu ortaya koyduğu gibi, PYD/YPG’nin de aslında rejimle işbirliği içinde olduğunu gözler önüne sermekte. 

HABERE YORUM KAT