1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Vakum Bombasıyla Saldırdı
Esed Rejimi Vakum Bombasıyla Saldırdı

Esed Rejimi Vakum Bombasıyla Saldırdı

Esed rejimine bağlı güçlerin Halep'e düzenlediği hava saldırılarında 23 kişi hayatını kaybetti.

01 Mayıs 2015 Cuma 17:42A+A-

Rejim güçlerine ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep'te direnişçilerin denetimindeki yerlere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 23 kişiyi katlettiği bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada,rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Aziziye, Ma'adi, Kadis Askeri, Sukkeri, Mesekin Hananu ve Salahaddin bölgeleri ile kentin kuzeyindeki Anadan ilçesine "varil ve vakum bombasıyla" saldırdığı belirtildi.

Esed güçlerinin hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, rejimin hava saldırılarında çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü dile getirildi.

"Rejim başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesini yoğun şekilde bombaladı"

Öte yandan, Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerel aktivistlerden Ebu Eyad, rejimin başkent Şam'da direnişçilerin denetimindeki Doğu Guta bölgesinde yer alan ilçe ve beldeleri yoğun şekilde bombaladığını söyledi.

Savaş uçaklarının sabahtan bu yana Ayn Terma beldesi, Duma ilçesi ile Cobar bölgesine saldırdığını ifade eden Eyad, "Rejime ait savaş uçakları, sabahtan bu yana kentin doğusundaki bölgelerde yer alan yerleşim yerlerini bombaladı. Bombardımanda ölen ve yaralananlar var. Saldırı bölgesinde büyük hasar meydana gelirken bazı yerlerde yangın çıktı" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT