1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Tarlada Çalışan Çocukları Hedef Aldı!
Esed Rejimi Tarlada Çalışan Çocukları Hedef Aldı!

Esed Rejimi Tarlada Çalışan Çocukları Hedef Aldı!

Suriye’de Beşşar Esed rejimine bağlı topçu birliklerinin Hama ilinde direnişçilerin kontrolündeki tarım arazilerinde çalışanlara düzenlediği saldırılarda 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 2 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

15 Temmuz 2018 Pazar 08:21A+A-

Hama’daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Beşşar Esed rejimi, Hama iline bağlı Kefer Zita, Latamne beldeleri ile Lahaya köyüne dün sabah saatlerinde topçu saldırıları gerçekleştirdi.

Sivil Savunma’nın (Beyaz Baretliler) Hama’daki genel merkezinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, rejimin topçu birliklerinin dün sabah saatlerinde Lahaya köyündeki tarım arazilerinde yetişen kapari çiçeğini toplayanları hedef aldığı saldırıda 3 çocuğun yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Rejimin saldırılarına maruz kalan söz konusu bölgeler, “gerginliği azaltma bölgeleri” sınırları içerisinde yer alıyor.

Sivil Savunma kaynaklarına göre, Esed ve destekçilerinin İdlib ve Hama illerinde direnişçilerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerine, dünkükü olayla, son bir haftada gerçekleştirdiği hava ve kara saldırılarında 13 sivil hayatını kaybetti, en az 41 sivil yaralandı.

Suriye’nin kuzeybatısında, direnişçilerin kontrolündeki İdlib ve İdlib’in çevresindeki bölgeler, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT