1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Kuşatma Alanlarına Israrla Saldırıyor
Esed Rejimi Kuşatma Alanlarına Israrla Saldırıyor

Esed Rejimi Kuşatma Alanlarına Israrla Saldırıyor

Suriye'deki Esed rejiminin kuşatmada tuttuğu alanları ele geçirme mücadelesi sürüyor. Rejim güçleri, Şam'ın güneyinde, neredeyse tamamı IŞİD’in kontrolündeki Yermük'e dün gece yoğun saldırılar başlattı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 09:22A+A-

Esed rejimi ve destekçileri, başkent Şam'da Doğu Guta'nın kontrolünü sağladıktan sonra ülkenin orta kesimindeki Humus ilinde kuşatma altında tuttuğu alanlara yönelmişti.

Rejim güçleri, Humus'un kuzey kırsalına 14 Nisan'da operasyon başlatmış, 3 gün içinde 6 noktayı ele geçirmişti. Bölgedeki alınan bilgiye göre, askeri muhalif gruplar, söz konusu yerleri geri aldı.

Rusya'nın ara buluculuğunda gerçekleşen müzakereler sonucu bölgede 22 Nisan'a kadar ateşkes ilan edildi. Humus'un kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki 592 kilometrekarelik alan, 5 yıldır abluka altında tutuluyor.

YERMÜK KAMPI BÖLGESİ DE HEDEFTE

Bu arada rejim güçleri, Şam'ın güneyinde, neredeyse tamamı IŞİD’in kontrolündeki Yermük'e dün gece yoğun saldırılar başlattı.

Rejim, öncesinde IŞİD ile kuşatma altındaki bölgeyi boşaltması için müzakereler yapmış ancak sonuç çıkmamıştı.

Esed rejimi ve destekçileri, Şam'daki Doğu Guta bölgesini 5 yıllık sıkı kuşatma ve yoğun saldırıların ardından geçen hafta ele geçirmişti.

Halihazırda Şam'da Yermük haricinde Cayrud, Ruhaybah, Dumayr, el Tal, Kanakir, Babila ve Yalda semtleri ile Humus'ta Hola, Telbise, Rastan ve Vaer bölgelerinde halk abluka altında hayat mücadelesi veriyor.

 

HABERE YORUM KAT