1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Katliamlarını Sürdürüyor: 71 Şehit
Esed Rejimi Katliamlarını Sürdürüyor: 71 Şehit

Esed Rejimi Katliamlarını Sürdürüyor: 71 Şehit

Esed güçlerinin kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 71 kardeşimiz şehit oldu.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 01:24A+A-

Suriye'de Esed güçlerinin direnişçilerin kontrolündeki yerleşim bölgelerine kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 71 kardeşimiz şehit oldu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin direnişçilerin denetimindeki bölgeleri havadan "varil ve vakum" bombasıyla karada ise yerden yere atılan füzeler, roket ve tanklarla saldırmasında başkent Şam'ın banliyölerinde 26, Deyru'z Zor kentinde 18, Humus'ta 10, Hama'da 6, Dera ve Halep'te 4'er, İdlib'te 2 ve Haseke'de birer olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, rejime bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin başkent Şam'ın Lübnan sınırındaki Zabadani ilçesini yoğun bir şekilde bombaladığı ifade edildi.

Zabadani bölgesindeki direnişçilerin de rejim güçlerinin saldırılarına karşılık askeri kontrol noktalarına RPG ile havan toplarıyla saldırdığı değinilen açıklamada, Esed güçlerinin başkentin Duma, Cobar, Kabun, Dareya ve Muleyha banliyölerine havan topuyla saldırdığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum