1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esed Rejimi ile ABD Arasında Yeni Bir Danışıklı Dövüş Daha!
Esed Rejimi ile ABD Arasında Yeni Bir Danışıklı Dövüş Daha!

Esed Rejimi ile ABD Arasında Yeni Bir Danışıklı Dövüş Daha!

CIA ve Pentagon’un Suriye’de Esed’e ait 22 kritik noktanın haritasını çıkartmasının ardından Esed rejiminin hedef olabilecek bazı askeri üsleri boşalttığı bildirildi.

10 Nisan 2018 Salı 14:33A+A-

ABD ordusunun sözcüsü Albay Patrick Ryder, “Askeri seçenek kesinlikle değerlendirdiğimiz bir şey. Bu korkunç olay ışığında olduğumuz nokta şu: Potansiyel askeri seçeneklere bakıyoruz ve bunu Başkan Trump’a sunuyoruz.” dedi.

Gece saatlerinde ABD, Fransa ve İngiltere arasındaki görüşme trafiğinde, Suriye’de atılacak adımlar masaya yatırıldı. Söz konusu görüşmeler, ABD’nin muhtemel saldırıyı tek başına yapmayacağı şeklinde yorumlanıyor.

Alman Haber Ajansı, Suriye’de hedef olabilecek bazı askeri üslerin boşaltıldığını bildiriyor.

Vurulacak 22 Noktanın Haritası Çıkartıldı

Doğu Guta’ya yönelik gerçekleştirilen kimyasal saldırıya misilleme olarak CIA ve Pentagon, Esed’e ait 22 kritik noktanın haritasını çıkardı. Vurulacak üsler arasında, Şii milislerin ağırlıklı olduğu stratejik bölgeler de bulunuyor. Ayrıca, Humus ve Tartus bölgelerinde ABD hedefleri arasında yer alan 2 askeri üste Rusya askerlerinin bulunduğu bildiriliyor.

Kara Gücü İmha Edilecek

Vurulacak askeri üsler konusunda Fransa, İngiltere, ABD ve İsrail’in eşgüdüm dahilinde hareket edeceği belirtilirken Beşşar Esed rejimine ait askeri karargâhların bombardımanı, deniz, hava ve kara füzeleri eşliğinde gerçekleştirilecek.

Suriyeli Uluslararası İlişkiler Uzmanı Zekeriye Molahafci, ABD’nin detaylı bir hedef haritası çıkardığını, Suriye genelinde 20’den fazla askeri noktayı önümüzdeki birkaç gün içerisinde vurma hazırlığı yaptığını belirtiyor.

Havalimanları da Hedefte İddiası

Deyrizor-El Bukemal hattında IŞİD cephesinde yaşanan hareketliliğe dikkat çeken Molahafci, ABD’nin yanına Fransa, İngiltere ve İsrail’i alarak başta askeri havalimanları olmak üzere stratejik noktaları bombalayacağını iddia etti.

Molahafci, Humus, Şam, Tartus ve Hama ile birlikte Haseke, Deyrizor ve Rakka sınırları dahilinde yer alan askeri karargâhların da belirlenen hedefler arasında yer aldığını söyledi.

Esed’in Ordusuna Ordusunda Alarm

Esed’in ordusu ve milisleri, bir saldırı ihtimaline karşı kırmızı alarma geçti. Alman Haber Ajansı, hedef olabilecek bazı askeri üslerin boşaltıldığını bildiriyor.

ABD, geçen yıl Han Şeyhun’da 80’i aşkın insanın öldüğü sarin gazı saldırısının ardından Suriye’de rejime ait askeri hedefleri füzelerle vurmuştu.

Onlarca Tomahawk füzesi Akdeniz’deki savaş gemilerinden fırlatılmış, Rusya savaşın kıyısından dönüldüğünü duyurmuştu.

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum