1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esed Rejimi Halep'in Kuzeyine Doğru İlerliyor"
"Esed Rejimi Halep'in Kuzeyine Doğru İlerliyor"

"Esed Rejimi Halep'in Kuzeyine Doğru İlerliyor"

Esed rejim güçlerinin Halep'in kuzeyine yönelik ilerleyişini izleyen Suriye Gözlemevi, Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki Tel Rıfat'a 7 kilometre uzaklıkta olduklarını söyledi.

07 Şubat 2016 Pazar 17:32A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejim güçlerinin Rusya’nın hava saldırılarının da desteğiyle Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki direnişçilerin kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasına doğru ilerlediğini söyledi.

Halep’ten on binlerce sivilin Türkiye’ye kaçmasına neden olan ilerleyiş, kaçanların toplanma noktalarından biri olan Tel Rıfat’a doğru devam ediyor.

Kasaba, direnişçiler için önemli savunma noktalarından biri. Gözlemevi’ne göre, rejim askerleri kasabadan sadece 7 kilometre uzaklıkta. Gözlemevi başkanı Rami Abdel Rahman, rejimin sınıra kadar ilerlemek istediğini söylüyor.

Rejim yandaşı el-Vatan isimli Suriye gazetesi, “Tel Rıfat düşerse, ordu ilerleyişini sürdürecek ve Halep’in kuzeyindeki alanın tamamına hâkim olacak.” yorumunu yaptı.

Halep’in direnişçilerin kontrolündeki kısımda yaklaşık 350 bin sivil de rejimin kuşatma riskiyle karşı karşıya. Ayrıca cumartesiden beri rejim güçleri Şam yakınlarındaki direnişçilerin bölgesi Daraya’yı kuşatmış durumda.

Başta Madaya olmak üzere direnişçilerin kontrolündeki pek çok kasabada uygulanan kuşatmalar çok sayıda sivilin açlıktan hayatını kaybetmesine neden oldu.

Kaynak: Al Jazeera, AFP

HABERE YORUM KAT