1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Halep-Lazkiye Bağlantısını Kaybetti
Esed Rejimi Halep-Lazkiye Bağlantısını Kaybetti

Esed Rejimi Halep-Lazkiye Bağlantısını Kaybetti

Fetih Ordusu, İdlib'in batı kırsalında bulunan ve Esed’in kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini ele geçirdi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 23:41A+A-

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan direniş örgütleri, İdlib'in batı kırsalında bulunan ve Esed’in kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini ele geçirdiğini duyurdu. Bu, rejimin Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetmesi anlamına geliyor.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza Fethullah, "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı" dedi. Anadolu Ajansı’na konuşan Fethullah, direnişçilerin ilçe çevresindeki Kafrenci ile Maatrim köylerinin de denetimini sağladığını açıkladı. Al Jazeera'nin görüştüğü bölge kaynakları da Eriha ve Cebel Arbin bölgelerinin direnişçilerin eline geçmesiyle birlikte İdlib’ın batı kırsalındaki Esed varlığının bittiğini söylüyor. Bölgenin direnişçilerin eline geçmesi, Esed rejiminin Halep ve Lazkiye arasındaki bağlantı yolunu da kaybetmesi anlamına geliyor.

Fetih Ordusu ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyleyen Fethullah, direnişçilerin rejim güçlerine ait askeri kontrol noktalarına havan toplarıyla, bölgedeki Esed güçlerine de tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT