1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Direnişçilerin Yakınlarını Esir Aldı
Esed Rejimi Direnişçilerin Yakınlarını Esir Aldı

Esed Rejimi Direnişçilerin Yakınlarını Esir Aldı

Suriye'nin başkenti Şam'ın Dareyya ilçesinde, direnişçilerin yakınlarından oluşan 600 kişilik bir grubun rejim güçlerince alıkonuldu.

15 Nisan 2015 Çarşamba 21:22A+A-

Direnişçilere bağlı "Dareyya Basın Bürosu" sözcüsü Hüsam el-Ahmed,Suriye rejiminin, yaklaşık 1 yıl önce direnişçilere sunduğu ateşkes teklifini "kabul ettirmek" için rejimin kontrolündeki El-Kusve, Cedide Artuz ve Ed-Dırehbiyye bölgelerine göç eden ailelerden 600 kişiyi alıkoyduğunu öne sürdü.

Ahmed, rejimin, Başkent'e yakınlığı nedeniyle Dareyya'ya hakim olmaya ve ilçeyi Şam'ı müdafaa hattına dönüştürmeye çalıştığını savundu.

Rejim güçleri yaklaşık 2 yıldan bu yana Dareyya'yı kuşatma altında tutuyor.

Rejimin bir yıl önce sunduğu ateşkes teklifine direnişçiler "tutukluların serbest bırakılması, rejim ordusunun Dareyya ve çevresinden çekilmesi, sivillerin kontrol noktalarında hakarete uğramaması" şartıyla kabul edeceğini açıklamış ve bunun karşılığında da ağır silahlarını rejime teslim etme taahhüdünde bulunmuştu.

Öte yandan rejim askerlerinin, yaklaşık 3 hafta önce direnişçilerin kontrolüne geçen Seyyide Sekine Makamı'nı ele geçirmek için düzenlediği saldırıda, 5 askerin öldüğü, bir tankın da kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

(AA)

HABERE YORUM KAT