1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Asker Yığıyor!
Esed Rejimi Asker Yığıyor!

Esed Rejimi Asker Yığıyor!

Esed rejimi, Hama’nın kuzey kırsalında direnişçilerin denetimindeki bölgelere yönelik büyük bir saldırı hazırlığında.

06 Ekim 2015 Salı 09:35A+A-

Esed rejimi bölgeye onlarca askerî araç ve çok sayıda asker yığmaya başladı. Rusya’ya ait savaş uçakları da İdlib’in güney kırsalında direnişçilerin ikmâl yollarını hedef aldı. Bu hareketllik, direnişçilerin elindeki bölgelerde yaşayan sivillerin daha kuzeyde olan Türkiye sınırındaki İdlib'in kırsalına doğru göçmesine sebep oluyor.

Hama’nın kuzey kırsalında Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birlikler de Rusya’nın hava saldırılarına maruz kaldı. Muhalif kaynaklar Al Jazeera'ye yaptıkları açıklamada, Rusya’nın bombardımanının, direnişçilerin karadan ilerlemeye çalışan Esed ordusunun işini kolaylaştırmayı amaçladığını savundu. Direnişçiler Hama cephelerine askerî sevkiyat yaptıklarını ve muhtemel bir rejim saldırısına karşı gerekli önlemleri aldıklarını anlatıyor.

Rejimin bölgede Rusya destekli büyük bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu haberleri bölgedeki sivillerde paniğe sebep oldu. Bölgede yaşayan binlerce sivil evlerini tahliye ederek İdlib’in kırsalına göç etti; tarlalara, yıkık binalara ve boş kamu dairelerine yerleşti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT