1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi 8 Bin Sivili Ölümüne Bekletiyor!
Esed Rejimi 8 Bin Sivili Ölümüne Bekletiyor!

Esed Rejimi 8 Bin Sivili Ölümüne Bekletiyor!

Suriye’nin orta kesimlerinde bulunan Hama ilinde Esed’e bağlı güçlerin kontrolündeki bölgeden direnişçilerin kontrolündeki bölgeye geçmek isteyen 8 bin kadar sivil, 40 gündür insani yardım yapılmaksızın bekletiliyor.

20 Eylül 2017 Çarşamba 13:33A+A-

Suriye’nin orta kesimlerinde yer alan Hama’nın doğu kırsalında Beşşar Esed rejimi ile IŞİD’in cephe hattındaki Akrabat bölgesinin sakini 8 bin sivil, direnişçilerin bölgesine geçme talebinde bulundu.

Rejim, 300 ailelik gruba izin verdi ancak 40 gündür geçiş gerçekleşmedi.

Akrabat beldesinin Yerel Meclis Başkanı Ahmet el-Hamavi, AA’ya yaptığı açıklamada, “Ekmek ile unun kıtlığı insani bir faciaya yol açabilir. Rejim, bu kişilere Hama ve İdlib’in kuzey kırsalına geçme sözü vermişti. O nedenle Akrabat’tan çıktılar ve 50 kilometre mesafedeki el-Uzeyb Vadisi denen çöl bölgesine geldiler. Ancak 40 gündür bekliyorlar. Ne çadır ne ev ne barınakları var.” dedi.

el-Hamavi, 7 çocuk ve 3 yaşlının yaşamını yitirdiğini belirterek, ailelerin sadece rejimin beraberinde götürmelerine izin verdiği koyunların sütü ile beslendiğini söyledi.

el-Hamavi, ailelerin el-Uzeyb vadisinden, rejimin kontrolündeki Şeyh Hilal köyüne, oradan da direnişçilerin elindeki er-Ruhcan ve Sarha köylerine geçmek için beklediklerini ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT