1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Esed Muhalifi Lübnanlı Sanatçıya Tehdit
Esed Muhalifi Lübnanlı Sanatçıya Tehdit

Esed Muhalifi Lübnanlı Sanatçıya Tehdit

Lübnan'da Esed rejimi karşıtı gösterilere katılan ünlü sanatçı Fadl Şakir, Esed taraftarlarınca tehdit edildiğini açıkladı.

10 Mart 2012 Cumartesi 12:34A+A-

Lübnan'da Eş Şuheda meydanında Esed karşıtı gösterilerde boy gösteren ünlü ses sanatçısı Fadl Şakir, Lübnan El Mustakbel televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Şakir, "Sanatçıların siyasi görüş belirtmesi doğru mudur?" sorusuna, bir sanatçı olarak Suriye'deki krize siyasi açıdan değil insani açıdan baktığını söyledi.

Fadl Şakir, "Suriye'de yapılan katliamlar, işkenceler ve yıkımlar kabul edilemez. Bunlar benim konuşmama, sahaya inmeme ve görüşlerimi söylemeye sebep oldu." dedi. Beşşar Esed'in çocukları öldürmeye devam etmesine, mescitleri yıkmasına ve Kur'an'ı Kerim'i yakmasına sessiz kalamayacağını ifade eden sanatçı, Esed rejimini destekleyen ses sanatçısı arkadaşlarına; ahirette Beşşar Esed'le haşr olmaları için dua ettiğini söyledi.

Lübnanlı sanatçı arkadaşlarına seslenen Fadl Şakir, herkesin görüşüne saygı duyduğunu, ancak ahirette Beşşar Esed'in ve de rejiminin yanlarında olmayacağını hatırlatmak istediğini aktardı.

Esed rejimine karşı mücadele edeceğini ve katliamı protesto için sahalara ineceğini belirten sanatçı her kim Esed'e karşı ise onunla yola çıkacağını söyledi. Şakir, kendisini ve ailesini ölümle tehdit eden kimselerden korkmadığını, arayan telefon numaraları savcılığa verdiğini ve dava açtığını sözlerine ekledi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT