1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Milisleri Yermuk Mülteci Kampı’nı Yağmalıyor
Esed Milisleri Yermuk Mülteci Kampı’nı Yağmalıyor

Esed Milisleri Yermuk Mülteci Kampı’nı Yağmalıyor

Suriye’de Esed güçleri daha Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı’nı ve Hacer’ül Esved’i ele geçirdiğini duyurmadan bölgeden hırsızlık ve yağmalama haberleri gelmeye başladı.

22 Mayıs 2018 Salı 16:57A+A-

Görgü tanıkları Pazartesi günü Haceru’l Esved mahallesinden yağmalanmış ev eşyası yüklü onlarca kamyonun ayrıldığını aktardı.

Bu durum rejim güçleri ve müttefiklerinin her zaman yapa geldiği uygulamalardan biri. Şarku'l Avsat’ın yer verdiği bir habere göre, aktivistler sosyal medya hesaplarında bu kamyonların görüntülerini “güney Şam’dan çalıntı malları taşıyan kamyonlar” adı altında yayınladılar.

Şarku'l Avsat’ın haberinin konuyla alakalı kısmı şöyle:

Rejim Güçleri Genel Komutanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada Yermuk Kampı ile Haceru’ll Esved bölgesinin DEAŞ güçlerinden temizlendiğini açıkladı.

Rejim Şam’ın güneyini kontrol altına aldığı böylece başkentin çevresinde ve banliyölerinde tam bir hakimiyet sağladığını açıkladı. Böylelikle Şam ve kırsalı ile Humus ile çevresini ve Halep’i ele geçirmiş oldu. Böylelikle muhaliflerin bulunduğu Der’a ile aralarında 50 km.lik bir mesafe kalmış oldu.

Son aylarda Şam merkez ve kırsalında rejimin ele geçirdiği bölgelerden çalıntı malların satıldığı onlarca pazar açıldı. Bu pazarlar Cirman ve Sahnaya’da bulunduğu gibi yenisi de merkezde meşhur Hıramiye çarsına yakın bir yerde açıldı. Yağma ve hırsızlık yapanlar, bu ev eşyalarının yıkılmış ve terkedilmiş evlerin eşyaları olduğunu söyleyerek kendilerini temize çıkarmaya çalışıp şöyle soruyorlar: “Niçin onlardan istifade etmeyelim ki!” Rejim ise bu eylemleri düşmandan intikam alma ve yandaşlığın mükafatı olarak görüp yapılanlara göz yumuyor.

Şam’daki camilerden birinde mütevazılığıyla ünlenmiş, sevilen bir imam olan Fethi el-Safi, daha önce Doğu Guta’dan getirilen çalıntı malların alınmasının haram olduğu fetvasını vermişti. Kendisine sohbet halkasında sorulan bir soru üzerine “sahiplerinin üzerlerine ağladıkları çalıntı malları almanız caiz değildir” demişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum