1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed Medyası Adem Özköse'den Neden Rahatsız?
Esed Medyası Adem Özköse'den Neden Rahatsız?

Esed Medyası Adem Özköse'den Neden Rahatsız?

Adem Özköse; Suriye de Baas tiranlığına karşı halkların direnişe geçmesinden beridir Sol, Kemalist, mezhepçi, İrancı çevrelerin hedefinde!

29 Temmuz 2015 Çarşamba 22:16A+A-

Murat Ayar / Haksöz Haber

Adem Özköse, Suriye direnişinin başladığı ilk dönemde Baas rejimi tarafından tutsak alındığında neredeyse zil takıp oynayacaklardı!

Adem Özköse; ümmetin, insanlığın sorunlarına karşı oldukça duyarlı, mesleğinde de başarılı bir gazeteci. Bu başarısının doğal sonucu olarak TRT Haber’de ROTA programını sunuyor. Oldukça ciddi tehlikeleri göze alarak masa başında değil bizzat haberin yaşandığı yerlerden başarılı programlar gerçekleştiriyor.

Adem Özköse’nin duyarlılığını da yansıttığı programlarının TRT’den yayınlanıyor olması yukarıda adını saydığımız çevreleri daha da çıldırtıyor. İran’ın ruhani lideri Hamaney’e bağlı ABNA’dan, Maocu Aydınlık’a, BirGün’den soL’a, Cumhuriyet’ten Tüsiad medyasına birçok gazete ve medya organında da sık sık hedef gösterilmekte, saldırıya uğramaktadır!

En son olarak Halep’te bir çekim sırasında uğradığı saldırı karşısında sevinçlerini paylaşmaktan, Adem kardeşimize bir şeyler olmamasından dolayı da üzüntülerini paylaşmaktan geri durmadılar!

Haberleri sunuş şekilleri ise tam olarak evlere şenlikti! Şam kasabı katil Esed’in hamisi ve ortağı Hamaney’in sitesi ABNA için Adem “Şam Şeytanı”, BiGün için “iliştirilmiş gazeteci”, Cumhuriyet’e göre “el-Kaideci”… Bu liste böyle uzayıp gidiyor!

Özellikle Suriye’de ABD ile işbirlikçilikleri ayan beyan ortaya çıkmış, ABD’nin Suriye topraklarını bombalamasını zılgıtlar, alkışlar, sevinç böğürmeleri, “Biji Serok Obama” çığlıklarıyla kutlayan Kürtçü, Kemalist, Solcu sözde gazetecilerin Adem Özköse için “iliştirilmiş gazeteci” demeleri ise oldukça ilginç oldu.

Çünkü kavramsallaştırma ABD askerleri ile birlikte tankların üstünde Irak işgaline katılan gazeteciler için yapılmıştı. Bu duruma baktığımızda "Embedded / iliştirilmiş” gazetecilik tam da Adem Özköse’ye saldıranlara yakışacak bir sıfattır!

Kendisine “Sen tanınıyorsun, Suriye’ye gitme.” Diyenlere: “Suriyeli çocuklar gözümüzün önünde ölüyorsa biz yaşasak ne olur, yaşamasak ne olur?!” diyen bir kardeşimizin, arkadaşımızın bu baskı ve saldırılar karşısında geri adım atmayacağı ortadadır.

Sosyal medyada kamuoyu oluşturarak TRT'ye Adem Özköse'nin programının sonlandırılması için dışarıdan da baskı yapılıyor. Belki de TRT, tarihinde yaptığı en hayırlı işlerden birisini yapmıştır ROTA programını yayınlayarak.

Katil Esed’in katliamlarının açık destekçisi bu çevreler şunu bilsin ki Adem Özköse; mazlumların sesidir, kardeşimizdir, yalnız değildir! Hani şu klişe tâbirle ifade edecek olursak Adem Özköse’yi sizlere yedirmeyiz!

Konuyla ilgili Adem Özköse Haksöz Haber’e aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Başta İrancı, Solcu ve Esedciler olmak üzere Suriye devrimine düşman çevreler bizlerin üzerinden Suriye devrimine saldırıyorlar. Amaçları bizlerin üzerinden Suriye devrimini itibarsızlaştırmak, seslerimizi kısmak.

Bu insanlar asla haklılığımızı anlatacağımız, ikna edeceğimiz bir kesim değil. Bilakis sonuna kadar mücadele edilmesi gereken çevreler.

Özellikle sosyal medyada Suriye devriminin yanında duran, Suriyelilerin seslerini duyurmaya çalışan gazetecilere, dernek mensuplarına, siyasîlere edilen hakaret ve küfürler bu insanların zihin dünyalarının aslında Suriye’deki Şebbihalardan hiçbir farkının olmadığını da ele veriyor.

İnanın bunların ellerine fırsat geçse Suriye’de yaptıkları zulümlerin aynısını buradaki insanlara da yaparlar. Tıpkı Suriye’de yaptıkları gibi burada da varil bombalarıyla çocukları katlederler.

Suriye devriminin yanında olmak İslâm’ın, insanlığın, vicdanın, esarete karşı özgürlüğün, zulme karşı isyanın yanında olmaktır. Bundan dolayı her ne olursa olsun Suriye’deki hak, adalet ve özgürlük devriminin yanında olmaya; kardeşlerimizin kısılan seslerini Türkiye kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz.

İrancı, Solcu, Esedci Şebbihaların hakkımızda yürüttükleri itibarsızlaştırma kampanyaları, tehdit ve küfürleri bizi yılgınlığa değil; bilâkis daha fazla çabaya teşvik ediyor. Çünkü ben Suriye’de zâlimlere karşı verilen mücadeleyi bizim, ümmetimizin tümünün bir savaşı, mücadelesi olarak görüyorum. Hepimizin insanlığı, kardeşliği Suriye üzerinden bir kez daha test ediliyor.”

abna.jpg

birgun-002.jpg

cumhuriyet-003.jpg

sol2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum