1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esed Karşıtı Gazeteci Anne-Kız Üsküdar'da Katledildi
Esed Karşıtı Gazeteci Anne-Kız Üsküdar'da Katledildi

Esed Karşıtı Gazeteci Anne-Kız Üsküdar'da Katledildi

Suriye'nin önde gelen muhalif aktivistlerinden Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde bu akşam canice katledildi.

22 Eylül 2017 Cuma 10:46A+A-

Savaştan dolayı Türkiye’de yaşayan Suriyeli önemli aktivistlerden ve muhalif kimliği ile bilinen Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat bu akşam saatlerinde İstanbul Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak katledildi. Cinayet bürosu, katillerin anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtti. Katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullandığı da öğrenildi. Aileyi tanıyanlar katledilen anne ve kızın bir süre önce Suriye rejimi tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Esed rejiminin cezaevi katliamlarını dünyaya duyurdu

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.

Orouba Barakat'ın genç gazeteci kızı Halla Barakat ise, Huffington Post Arabi'de editör olarak çalışıyordu. 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi.

*

Maktullerden Orouba Barakat, aynı zamanda Mavi Marmara gemisinde bulunan Shaaza Barakat’ın ablasıydı. Shaaza Barakat’ın 15 yaşındaki oğlu Ömer Suriye cihadına katılmış ve şehit düşmüştü. Fatih Camiinde oğlunun gıyabi cenaze namazını kıldıran babası “Bugün oğlumun düğün günü” demişti.

1-005.jpeg2-116.jpg

Mavi Marmara gemisinde bulunan Shaaza Barakat, 60 yaşındaki ablası Orouba Barakat ve 22 yaşındaki yeğeni Halla Barakat'ın katledildiğini sosyal medya hesabından duyurdu:

 

Kaynak: Yeni Şafak, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

7 Yorum