1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Saldırılar Devam Etti, 97 Kişi Katledildi!
Suriyede Saldırılar Devam Etti, 97 Kişi Katledildi!

Suriye'de Saldırılar Devam Etti, 97 Kişi Katledildi!

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde düzenlenen askeri operasyonlarda ölenlerin sayının 97'ye yükseldiğini duyurdu.

11 Nisan 2012 Çarşamba 02:50A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülke genelinde yönetim karşıtlarına karşı düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayının 97'ye yükseldiğini duyurdu.

Humus kentindeki askeri operasyonlarda güvenlik güçlerinin yerleşim birimlerine ağır silahlarla açtığı ateşte çoğunluğu Der Bealeb'de olmak üzere 65 kişinin hayatını kaybettiğini, kentte sağlam bir yapının kalmadığını belirten Örgüt, elektrik ve telefonların kesik olduğunu, halkın bazı temel gıda maddeleri ve temiz suya ulaşmakta güçlük çektiğini belirtti.

Hama, İdlib, Şam ve Dera'daki operasyonlarda 29 kişinin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu öldüğünü aktaran örgüt, Halep, Deyr Ez Zor ve Kamışlı kentlerinde de birer kişi olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda toplam ölü sayısının 97'ye çıktığını ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan, Halep'in Salahaddin bölgesinde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerince ateş açıldığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden yerel aktivistler, Halep'in Azaz kentinde güvenlik güçlerinin operasyonlar nedeniyle kaçmaya çalışanlara ateş ettiğini söyledi.

Hama'nın Kalet el Madik kenti ile çevre köyleri ordunun akşam saatlerinde tekrar bombalamaya başladığını vurgulayan aktivistler, Humus'un Der Bealeb semtindeki operasyonlarda güvenlik güçlerince 50 kişinin idam edildiğini ve bazı bölgelerde durumun çok kötü olduğunu kaydetti.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 33 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT