1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Katledildi
Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Katledildi

Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 6'sı çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 73 kişinin hayatını kaybetti.

19 Nisan 2014 Cumartesi 06:11A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin denetimindeki bölgeleri kara ve havadan bombalaması sonucunda Halep'te 30, Humus'ta 18, İdlib'de 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Hama'da 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Dera'da 1 olmak üzere 73 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Esed güçlerine bağlı helikopterin İdlib'in Tamanah bölgesine klor gazı içeren varil bombası attığını açıkladı.

Saldırıda gazdan etkilenenlerin olup olmadığına dair bilgi vermeyen LCC, rejim güçlerinin Humus'ta direnişçilerin denetiminde olan yerlere ağır silahlarla saldırdığını, çok sayıda evin yıkıldığını ya da hasar gördüğü ifade etti.

Savaş uçaklarının kente bağlı Rastan ve Telbise ilçelerini bombaladığını belirten LCC, Humus'a bağlı Tedmur ilçesi çevresinde de direnişçiler ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların çıktığını duyurdu.

LCC, rejim güçlerinin başkent Şam'ın güneyindeki Yermuk bölgesine saldırdığına, bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğine işaret etti.

Esed güçlerinin, kentin Duma, Muleyha, Cobar ve Dareya bölgelerine roket ve havan topu attığını vurgulayan LCC, savaş uçaklarının Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde direnişçilerin kontrolündeki ilçe ve beldeleri bombaladığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT