1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerine Ağır Darbe
Esed Güçlerine Ağır Darbe

Esed Güçlerine Ağır Darbe

ÖSO'ya bağlı birliklerin Halep'te rejim güçlerinin kullandığı imdat yollarını keserek 11 askeri öldürdüğü ve 2 tankı ele geçirdiği bildirildi.

11 Nisan 2014 Cuma 17:27A+A-

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te rejim güçlerinin kullandığı imdat yollarını keserek 11 askeri öldürdüğü ve 2 tankı ele geçirdiği bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSO birliklerinin Halep'in Şeyh Said bölgesinde Esed güçlerinin acil durumlar için kullandığı yolları kestiğini ve bölgede yaşanan çatışmalarda 11 rejim askerinin öldüğünü ve 2 tankın da ele geçirildiğini söyledi.

Kentin Ramuse bölgesinde zaman zaman çatışmaların yaşandığını ifade eden Sultan, ÖSO birliklerinin kentteki çimento fabrikası çevresinde bulunan Esed güçlerine yerli yapımı havan ve "cehennem" toplarıyla saldırması sonucunda rejim güçlerine zayiat verdirdiğini dile getirdi.

Silahlı muhaliflerin, kentin Sufeyra beldesinde de Şam yönetimine bağlı güçlerin kontrol noktalarına saldırarak Esed güçlerine büyük kayıplar verdirdiğini belirten Sultan, " ÖSO birlikleri Halep'in Ramuse bölgesinde rejim güçlerinin acil durumlar için kullandığı imdat yollarını kesti. Bölgede Rejim güçleriyle silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Bu arada,Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Halep'in Ramuse bölgesinde ÖSO ile rejim güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve silahlı muhaliflerin bölgede rejim güçlerinin imdat yollarını kestiği dile getirildi.

Öte yanda Suriye Genel Devrim Konseyi'nin (SRGC) açıklamasında, rejim güçlerine bağlı helikopterin Halep'in Anadan beldesine gece "varil bombasıyla" saldırması sonucu ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Saldırıda çok sayıda evin hasar gördüğü ve halkın yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralı çıkarttığı kaydedilen açıklamada, ordunun gece hava saldırısında insanların yanı sıra hayvanların da hedef alındığı vurgulandı.

AA

HABERE YORUM KAT