1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinden Ayn Terma’ya Vakum Bombalı Saldırı!
Esed Güçlerinden Ayn Terma’ya Vakum Bombalı Saldırı!

Esed Güçlerinden Ayn Terma’ya Vakum Bombalı Saldırı!

Beşşar Esed güçleri, “çatışmasızlık bölgeleri” içinde yer alan, direnişçilerin kontrolündeki Ayn Terma beldesine vakum bombalı saldırı düzenledi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:24A+A-

Ayn Terma’daki yerel koordinasyon komitesi üyesi Ammar Ahmed, Beşşar Esed güçlerine ait bir savaş uçağının Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma beldesinde yerleşim yerini vakum bombasıyla vurduğunu söyledi.

AA’da yer alan habere göre, saldırıda 2 sivilin yaşamını yitirdiğini, 10 sivilin de yaralandığını ifade eden Ahmed, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen sivillerin de olduğunu kaydetti.

“Çok Sayıda Yerleşim Yeri Yıkıldı”

Bu arada, Doğu Guta bölgesindeki 103 nolu sivil savunma (Beyaz Baretliler) merkezinden yapılan açıklamada, “Savaş uçağının Ayn Terma’da sivil yerleşim yerine düzenlediği saldırıda çok sayıda yerleşim yeri yıkıldı ve hasar gördü. Sivil savunma ekipleri beldede yıkılan bir binanın altından bir ailenin tüm fertlerini çıkarttı. Ekipler, kalan bir aileye de ulaşmaya çalışıyor.” ifadesi kullanıldı.

ayn_terma_esed_saldirisi_1.jpg

ayn_terma_esed_saldirisi_3.jpg

Esed güçlerinin, dün Şam’ın doğusundaki Cobar mahallesi ile Ayn Terma beldesine yaptığı hava saldırısında da 7 sivil yaralanmıştı.

“Çatışmasızlık bölgeleri” içinde yer alan Ayn Terma beldesi direnişçilerin kontorlünde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT