1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Yine Çocukları Hedef Aldı
Esed Güçleri Yine Çocukları Hedef Aldı

Esed Güçleri Yine Çocukları Hedef Aldı

Suriye'de Esed güçlerinin havadan düzenlediği saldırılarda 57 kardeşimiz şehit oldu.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 02:41A+A-

Suriye'de Esed güçlerinin, direnişçilerin kontrolündeki bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda 15'i çocuk, 6'sı kadın 57 kardeşimiz şehit oldu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yerden yere atılan füzeler ile varil ve vakum bombaları kullanarak düzenlediği saldırılarda, Halep'te 12'si çocuk, 2'si kadın 25, Dera kentinde 3'ü çocuk, 2'si kadın 14, başkent Şam'ın banliyölerinde biri kadın 8, İdlib'de biri kadın 4, Hama'da 2, Humus'ta 2, Deyru'z Zor'da 1 ve Haseke'de 1 olmak üzere toplam 57 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, helikopterlerin Halep'te direnişçilerin denetiminde olan bölgelere "varil bombası" atması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

Kentin eski Halep bölgesinde İslami Cepheye bağlı birliklerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, başkent Şam'ın Duma, Dareya, Cobar, Kabun bölgesi ile Muleyha beldesinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT