1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Vakum Bombasıyla Saldırdı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti!
Esed Güçleri Vakum Bombasıyla Saldırdı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed Güçleri Vakum Bombasıyla Saldırdı: 20 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed rejimine ait savaş uçaklarının İdlib ve çevresine vakum bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

30 Eylül 2016 Cuma 08:33A+A-

Suriye’nin İdlib kentindeki sivil savunma yetkililerinden Leys el-Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının yerleşim alanlarına “vakum” bombasıyla düzenlediği hava saldırılarında İdlib’de 7, Carcanaz beldesinde 8 ve Han Şeyhun ilçesinde 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin de yaralandığını söyledi.

“Çok Sayıda Çocuk Cesedi”

el-Faris, “Rejim jetlerinin bombaladığı İdlib’in Carcanaz beldesinde sivil savunma ekipleri enkaz altından çok sayıda çocuk cesedi çıkardı. Saldırıda 5 katlı bir binada büyük hasar meydana geldi. Ekipler, ağır iş makinelerinin yardımıyla enkaz kaldırma çalışmaları başlattı.” dedi.

Carcanaz’da yaralananların beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden el-Faris, saldırı sonucu İdlib kent merkezi ile Han Şeyhun ilçesinde büyük hasar oluştuğunu, çok sayıda aracın kullanılamaz hâle geldiğini belirtti.

idlib_esed_saldirisi.jpg

idlib_vakum_bombali_saldiri.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT