1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Salı Günü 32 Kişiyi Katletti (VİDEO)
Esed Güçleri Salı Günü 32 Kişiyi Katletti (VİDEO)

Esed Güçleri Salı Günü 32 Kişiyi Katletti (VİDEO)

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlar ve çıkan gösterilerde ateş açılması sonucu ölenlerin sayısının 32'ye çıktığı bildirdi.

25 Nisan 2012 Çarşamba 01:54A+A-

Londra merkezli örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve muhaliflerin önemli merkezlerinde biri olan Humus'ta güvenlik güçlerince açılan ateşte 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Başkent Şam ve banliyölerinde 12, Hama, Dera ve İdlib'te ikişer, Halep ve Deyr Ez Zor'daki gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesinde ise birer kişinin öldüğünü ve çok sayıda göstericinin yaralandığını aktaran örgüt, olayların başladığı günden bu yana ülkede 854 çocuğun da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Öte yandan, yerel kaynaklar, İdlib'in Sarakıp ilçesinde tank ateşi açılması sonucu yerleşim birimlerine ondan fazla merminin düştüğü, Cebel El Zaviye bölgesindeki Bera beldesinde güvenlik güçlerinin ağır silahlarla rastgele ateş ettiğini, onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Şam'ın Duma semtinde yönetim karşıtı çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin, protestocuların üzerine ateş açtığını dile getiren kaynaklar, birçok kentte akşam üstü çıkan gösterilere yönetimin müdahale ettiğini bildirdi.  

ŞAM

HUMUS

HABERE YORUM KAT

2 Yorum