1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Perşembe Günü 103 Suriyeliyi Katledildi
Perşembe Günü 103 Suriyeliyi Katledildi

Perşembe Günü 103 Suriyeliyi Katledildi

Suriye'de Esed güçlerinin değişik kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 103 Suriyeli hayatını kaybetti.

05 Ekim 2012 Cuma 05:11A+A-

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü, Esed güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'da 36, Halep'te 32, Humus'ta 10, Deyru'z Zor'da 9, Dera kentinde 7 Lazkiye'de 5 ve Hama kentinde 4 olmak üzere ülke genelindeki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 103'e çıktığını duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın Yermuk, Cobar, Ayn Terma, Kankar ve Kadisiye bölgelerindeki askeri kontrol noktalarına saldırılarda bulunduğunu, Baas ordusuna ağır zayiat verdirdiğini ve çok sayıda askeri aracı imha ettiğini kaydeden Şam Haber Ağı (SNN), kentin söz konusu yerlerinde ÖSO ile Esed güçlerinin yoğun bir şekilde çatıştığını ve Baas ordusunun bölgelere uzaktan top ateşi başlattığını belirtti.

Esed güçlerinin, Halep'in Mesukin Hanu, Helek, Süleyman Halebi ve Salahaddin bölgelerini yoğun top ateşine tutuğuna da değinen SNN, ÖSO'nun kentte askeri noktaları hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÖSO'nun Lazkiye'deki saldırısında isabet alan bir askeri helikopterin Ceble askeri havaalanına zorunlu iniş yaptığına işaret eden SNN, ÖSO'nun, İdlib, Dera, Deyru'z Zor, Rakka ve Kuneytra kentlerinde askeri konvoylara saldırılar düzenlediğini vurguladı.

Suriye’den Perşembe günü yaşanılanların görüntüleri:

HALEP

ŞAM

HUMUS

HABERE YORUM KAT