1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Direnişçiler Karşısında Ağır Kayıplar Veriyor
Esed Güçleri Direnişçiler Karşısında Ağır Kayıplar Veriyor

Esed Güçleri Direnişçiler Karşısında Ağır Kayıplar Veriyor

Esed rejimine karşı mücadele eden direniş örgütleri İdlib, Cobar ve Dera'da Esed güçlerine ağır kayıplar verdirdi.

22 Nisan 2015 Çarşamba 01:18A+A-

İdlib'te Hizbullah'a şok: 15 ölü

Suriye'de rejim saflarında savaşan Lübnan Şii örgütü Hizbullah, İdlib'te 15 militanını kaybetti.

İdlib'i elinden kaybeden rejim, yoğun bir şekilde kente saldırılar düzenliyor. 

Düzenlediği hava bombardımanı sonrası İdlib'i adeta harabeye çeviren rejim savaş uçakları, diğer yandan da kara harekatları ile İdlib'e girmeye çalışıyor. 

Dün Cisr El Şukur yakınında meydana gelen çatışma, Hizbullah milislerinin  Tal el Şeyh Hattab'a ilerlemeye çalışırken yaşandı. Yaşanan çatışma sonucunda Hizbullah mlislerinden 15'i öldürüldü ve diğerleri geri çekilmek zorunda kaldı

Şam'da "Safları Sıklaştırma" operasyonu! 30 Ölü

Suriye'de silahlı muhalifler sıcakların artmasıyla rejim ve Şii güçlere yönelik operasyonlarına hız verdi. Başkenti Şam'ın Cobar semtinde muhaliflerin ortaklaşa başlattığı saldırılarda, 30 rejim askerinin öldüğü bildirildi.

Operasyon odası sözcüsü Ebu'l Huda el- Şami, yaptığı açıklamada Şam Cobar semtinde muhalifler tarafından başlatılan operasyon hakkında safların sıklaştırılacağı belirtilerek "Allah kendisi icin tek bir vucut halinde savaşanları sever" denildi.

Operasyona  "Feylak Rahman", "Nusret Cephesi", "Cund'ul Asime", "Ceyş'ul İslam", "Asalet ve Tenmiye" gruplarının ortaklaşa operasyon düzenlediği belirtildi.

Muhaliflerin ortak operasyonuna "Safları Sıklaştırma" adının verildiği belirtilirken düzenlenen operasyonda en az 30 rejim askerinin öldürdüğünü ve bölgede bulunan birçok rejim binasının kontrolünün ele geçirildiğini açıkladı.

Ebu'l Huda el-Şami açıklamasının devamında devam eden çatışmalarda rejimin bazı tanklarının imha edildiğini bazı silahlarında alıkonulduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan "Feylak Rahman", rsmi web sitesinden bugün yaptığı açıklamada Iraklı Şii Ebu Fadl Abbas Tugayı" na düzenlenen saldırıda bir adet "Doçka"nın alıkonulduğunu ve bir komutanın öldürüldüğünü açıkladı..

Paralı Şii militanların konvoyu pusuya düşürüldü

Muhaliflerin Dera ilinde rejim güçlerine yürüttüğü operasyonlar şiddetlini korurken muhaliflerin bölgede ciddi ilerleme kat ettikleri belirtildi. Öte yandan bölgede yaşanan çatışmalara takviye güç olarak gelen Şii konvoyunun muhaliflerce pusuya düşürüldüğü açıklandı.

Esed rejim kontrolünde bulunan ve  Ürdün sınırı yakınındaki İzra ilçesine bağlı Busra el-Harir kasabasında devam eden çatışmalarda Şii İran ve Hazara Afgan militanların büyük kayıplar vererek bölgeyi muhaliflere kaptırdığı belirtildi.

Öte yandan Busra el-Harir kasabasında yaşanan çatışmalara takviye birlik gönderen paralı Şii militanları taşıyan konvoya muhaliflerce düzenlenen pusuda  birçok Şii militanın öldürüldüğü ve konvoyda bulunan araçların neredeyse tamamının imha edildiği kaydedildi.

Son olarak bölgede Suriye ordusuna bağlı askerlerden ziyade aralarında Iran Devrim Muhafızları Komutanlarından Hadi Kajba'nında bulunduğu 00’ün üzerinde Şii Afgan ve İran militanın öldürüldüğü ve onlarcasının da sağ ele geçirildiği açıklandı.

Bölgede çatışmaların halen sürdüğü ve muhaliflerin ilerleyerek kontrolü sağladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum