1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Çocuk ve Bebekleri Klorin Gazı İle Vurdu
Esed Güçleri Çocuk ve Bebekleri Klorin Gazı İle Vurdu

Esed Güçleri Çocuk ve Bebekleri Klorin Gazı İle Vurdu

Esed güçlerine ait helikopterlerin İdlib'e "klorin gazı" içerikli bombalı saldırılar düzenlediği, çok sayıda kadın ve çocuğun hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

19 Mayıs 2015 Salı 16:44A+A-

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, Esed güçlerine ait bir helikopterin İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesinde direnişçilerin kontrolündeki Mişmişan köyüne "klorin gazı" içerikli "varil bombası" attığı belirtildi.

Açıklamada, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu gazdan etkilenen çok sayıda kişinin çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Mişmişen köyündeki sahra hastanesi doktoru Ramadan Uteybe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejim, sivillerin bulunduğu Mişmişen köyüne bir kaç gündür klorin gazıyla saldırı düzenliyor" dedi.

Gazdan etkilenenlerde nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin görüldüğünü dile getiren Uteybe, yardım kuruluşlarından tıbbi malzeme talebinde bulundu.

Şuur'da 32 kişi klorin gazından etkilendi

Öte yandan, Geçici Suriye Hükümeti Lazkiye Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait birlikler, direnişçilerin kontrolünde yer alan Cisr eş-Şuğur ilçesine bağlı Şuğur beldesine "klorin gazı" içerikli varil bombasıyla saldırdı. 

Saldırıdayaralanan veya gazdan etkilenen 30'u çocuk 32 kişi, Aynel Bayda'daki hastanede tedavi altına alındı. 

Anne Karnındaki Bebeği Bile Katlettiler

Cisr eş-Sugur ketinin el-Kesten köyüne hava bombardımanı esnasında bırakılan füzeler sivillerin bulunduğu yere düşerek onlarca sivilin yaralanmasına ve biri 8 aylık hamile 3 kadının şehit olmasına sebep oldu. Yoğun bakımdaki hamile kadının karnındaki bebek ameliyatla çok zor şartlarda alındı... Bebek Türkiye sınırında hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti.

Hastane içinde bulunanların isimleri ve görüntüleri...

suriye_klorin_gazi_625-jpg20150519140644.jpg

suriye_klorin_gazi_626-jpg.jpg

suriye_klorin_gazi_627-jpg.jpg

suriye_klorin_gazi_628-jpg.jpg

suriye_klorin_gazi_629-jpg.jpg

klorin1.jpg

klorin2.jpg

klorin3.jpg

HABERE YORUM KAT