1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Fırat Kalkanı'na Varil Bombalarıyla Saldırdı
Esed, Fırat Kalkanı'na Varil Bombalarıyla Saldırdı

Esed, Fırat Kalkanı'na Varil Bombalarıyla Saldırdı

Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında IŞİD kontrolündeki Bâb'a yaklaşmasıyla, Esed rejimi bölgedeki TSK destekli direniş birliklerini 'varil bombalarıyla' hedef aldı.

26 Ekim 2016 Çarşamba 10:27A+A-

TSK'dan yapılan açıklamada "Suriye'de rejime ait olduğu değerlendirilen helikopterden varil bombası atıldı, 2 muhalif şehit oldu, 5 muhalif yaralandı" denildi.

Özgür Suriye Ordusu da, rejime ait askeri bir helikopterin Halep'in Mare ilçesinin güneydoğusundaki Tel Madik köyü ve yakınındaki Tel Cican köyünde ÖSO üyelerinin bulunduğu noktalara varil bombasıyla saldırdığını açıkladı.

ÖSO açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Muhaliflerin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonunda, rejim ve PYD de muhalif bölgelere saldırıyor. Bölgede muhaliflere yönelik ortak bir harekât var. Terör örgütü DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda kurtarılan Tel Madik ve Tel Cican'a rejime ait bir helikopter varil bombasıyla saldırdı." 

ÖSO, saldırıda 3 muhalif askerin hayatını kaybettiğini, 10'unun da yaralandığını belirtti.

ÖSO, Tel Madik ve Tel Cican köylerini Salı günü kurtarmıştı.

Öte yandan IŞİD, Tel Madik'te ÖSO'nun kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı.

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin, ÖSO'nun IŞİD’den temizlediği köylere yönelik saldırıları da devam ediyor

"Bölgede rejime hem IŞİD hem de PYD yardım ediyor"

ÖSO'nun saha komutanlarından Ebu Ramadan, Halep'in kuzeyindeki Mare-Cerablus hattında rejim, IŞİD ve PYD/PKK'nın ortak olarak hareket ettiğini söyledi.

Rejimin direniş bölgelerine düzenlediği saldırıyla gerçek niyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Ebu Ramazan, "Esed, 4 yıl önce muhaliflerle baş edemeyince müttefiki terör örgütü DEAŞ devreye girdi. Şimdi bölgede rejime sadece DEAŞ yardım etmiyor, PYD de yardım ediyor'' ifadelerini kullandı.

IŞİD’in de bölgede direnişçilerin kontrolündeki köy, belde ve ilçelere bomba yüklü araçlarla saldırdığının altını çizen Ebu Ramazan, "Rejim ve PYD/PKK, ÖSO'nun bölgede terör örgütü DEAŞ karşısındaki ilerleyişini engellemek için her türlü oyunu oynuyor" dedi.

PYD/PKK, ÖSO'nun Bâb'a ilerlemesini engellemek için, direnişçilerin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında IŞİD’den temizlediği köylere geçen haftadan beri saldırıyordu.

PYD'nin, Fırat Nehri'nin doğusu ile batısındaki kantonlarını birleştirebilmesi için Bâb'ı IŞİD’den alması gerekiyor.

Diğer taraftan Bâb ilçesi, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın amaçlarından biri olmaya devam ediyor. Harekâtla Bâb'ın ele geçirilmesi durumunda PYD’nin hedefleri engellenecek.

Kaynak: AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT