1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Dün Suriye’de 91 Kardeşimizi Katletti
Esed, Dün Suriye’de 91 Kardeşimizi Katletti

Esed, Dün Suriye’de 91 Kardeşimizi Katletti

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetimindeki bölgelere ağır silahlarla saldırması sonucunda 91 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

26 Ağustos 2014 Salı 09:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçleri Suriye’de katletmeye devam ediyor. Varil bombaları atmaya devam eden rejim, dün 91 kişiyi katletti. Ölen 91 kişi arasında 9 kadın ve 7 çocuk bulunuyor. Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), 2 kişinin de işkenceyle katledildiğini belirtti.

LCC’nin verdiği bilgilere göre, rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep'te 33, Deyru'z Zor’da 16, Şam kırsalında 15, Dera'da 13, İdlib’de 10, Humus’ta 2 kişi, Hama'da 2 ve Suveyda’da 1 kişi hayatını kaybetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri sık aralıklarla bombaladığı ifade edildi.

Halep'in Mari kasabası çevresinde IŞİD ile İslami Cephe’ye bağlı birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı iletilen açıklamada, IŞİD'in kasabaya havan topu ve roketlerle saldırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, orduya bağlı helikopterlerin başkent Şam'a bağlı Lübnan sınırındaki Zabadani ilçesine "varil bombalarıyla" saldırdığı vurgulanırken ilçe çevresinde silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve muhaliflerin 7 askeri kontrol noktasını imha ettiği işaret edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum