1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, 104 Kişiyi Daha Katletti (VİDEO)
Esed, 104 Kişiyi Daha Katletti (VİDEO)

Esed, 104 Kişiyi Daha Katletti (VİDEO)

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçlerinin saldırılarında dün 104 kişi daha hayatını kaybetti. Sadece Haseke’de bir hayvan pazarını bombalayan rejim uçakları 77 sivili katletti.

21 Ocak 2015 Çarşamba 08:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed rejimine bağlı güçler ve çetelerin hava destekli saldırıları neticesinde dün 104 kişi daha hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgilere göre rejim güçlerinin dünkü saldırılarında ölenlerin 4’ü çocuk ve 3’ü kadın. 3 kişinin de işkenceyle şehit edildiği tespit edildi.

Haseke’de Hayvan Pazarı Bombalandı: 77 Ölü!

Öte yandan en büyük kaybın Haseke’de verildiği açıklandı. Çok fazla bombardıman yaşamayan Haseke’de rejim uçakları dün bir hayvan pazarını bombaladılar. Hayvanlarını satmak için pazarda bulunan 77 sivil feci şekilde can verdi. Saldırıda çok sayıda hayvan da telef oldu.

Bu arada Haseke'de ölenlerin sayısına dair farklı bilgiler de geliyor. 90 ve 100'ün üzerinde olduğu; ağır yaralı sayısının çok fazla olduğu ve ölü sayısının 150'yi geçebileceğine dair bilgiler de mevcut.

LCC’nin verilerine göre ise İran-Hizbullah destekli Esed güçlerinin dünkü saldırılarında Haseke’de 77, İdlib’de 12, Halep’te 5, Şam kırsalında 3, Humus’ta 3, Dera’da 2, Hama’da 2 kişi hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum