1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esad’ın Sonu Kaddafi’den Daha Kötü Olacak
Esad’ın Sonu Kaddafi’den Daha Kötü Olacak

Esad’ın Sonu Kaddafi’den Daha Kötü Olacak

Suriye’de Halep’in güneyindeki bir çok yerleşim merkezini ele geçiren Suriye Özgürlük Ordusu yol kontrolleri yaparken, Esad askerlerini bölgeye yaklaştırmıyor.

04 Nisan 2012 Çarşamba 03:14A+A-

Halep’in güneyindeki bir çok yerleşim merkezini ele geçiren Suriye Özgürlük Ordusu safında savaşan askerlerinden El Ahmad kod adlı asker, “Bu yola baş koyduk. Esad idam edilene kadar kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi. Esad’ın sonunun Kaddafi’den daha kötü olacağını söyleyen El Ahmad, “4-5 aydır çatışıyoruz ve ele geçirdiğimiz bölgelere Esad askerleri giremiyor” diye konuştu.

Suriye’de Halep’in güneyindeki bir çok yerleşim merkezini ele geçiren Suriye Özgürlük Ordusu yol kontrolleri yaparken, Esad askerlerini bölgeye yaklaştırmıyor.

Her geçen gün güçlenen Suriye Özgürlük Ordusu, ele geçirdiği alanları genişletiyor. Tall Rifat ve buraya bağlı yaklaşık 25 yerleşim merkezini korumak için yollara toprak yığınlarıyla barikat kuran muhalif askerler, kontrol noktaları oluşturmaya başladı. Uzun namlulu silahlarla barikatta bekleyen muhalif askerler, bölgeden geçen bütün araçları tek tek inceliyor. Güvenli bölge olarak belirlenen yerde muhalif askerler kuş uçurtmuyor. Kent merkezinde her köşe başına kum torbası koyan muhalifler, çatışmaya hazır bekliyor. Kontrol noktasında görev yapan ve daha önce Esad rejimi askeri olan El Ahmad kod adlı asker, “Bu yola baş koyduk. Esad’ın askerlerine karşı, katillerin zulmünden kurtulmak için muhaliflerin tarafına geçtik. 24 saat boyunca burada görevimizin başındayız. Esad idam edilene kadar kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” dedi.

Esad’ın sonunun Kaddafi’den daha kötü olacağını söyleyen El Ahmad, “Nasıl düşeceğini bir tek Allah bilir ve bunu hep birlikte göreceğiz inşallah. 4-5 aydır çatışıyoruz ve ele geçirdiğimiz bu bölgeye Esad askerleri giremiyor. Daha önceden Esad askeri olarak Dara şehrinde görev yapıyordum” diye konuştu. Suriye için yapılan toplantıların anlamsız olduğunu ve verilen bütün vaatlerin sadece sözde kalarak katliamın devam ettiğini anlatan El Ahmad, “Beklentimiz; bizlere bir tampon bölge oluşturulsun. Bize uçak ve helikopter düşürecek silahlar gönderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye’deki olaylar hakkında dünyanın birçok yerinde yalan yanlış şeyler konuşulduğunu ifade eden Ebu Muhammad ise, “Verilen sözler lafta kalıyor. Recep Tayyip Erdoğan’dan isteğimiz kontrolümüz altında olan bu bölgeyi koruma altına alsın. Humus da muhaliflerin elinden çıktı. Bizi duyan herkesten sadece silah istiyoruz. Esad’ın askerleri küçük büyük demeden herkesi öldürüyor” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT