1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum'dan Adeviyye Katliamına Protesto
Erzurumdan Adeviyye Katliamına Protesto

Erzurum'dan Adeviyye Katliamına Protesto

Erzurumlu Müslümanlar Mısır'daki katliamı protesto ettiler.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 22:38A+A-

Mısır’da, Rabiatu'n Adeviyye Meydanında toplanan darbe karşıtı Müslümanların bu sabaha karşı Mısır ordusu tarafından katledilmesi üzerine, öğle namazından sonra Lalapaşa Camii Meydanı'nda bir araya gelen Erzurumlu Müslümanlar katliamı protesto ettiler.

130 dan fazla Müslümanın Mısır Ordusu tarafından alçakça katledilip yüzlercesinin de yaralanması karşısında M.Şevket Gökşan Hoca'nın yaptırdığı duaya çevreden geçen Erzurumlu Müslümanlar da el açıp iştirak ettiler. Gökşan Hoca başta Mısır Adeviyye Meydanında katledilen müslümanlar olmak üzere Suriye’den Afganistan’a, Çeçenya’dan Filistin’e kadar küfre, tuğyana ve zalim işbirlikçilere karşı direnen mücahitler için de Allah'tan zafer istedi. Menfaatleri sözkonusu olunca başta demokrasi olmak üzere tüm değerlerini çiğnemekten ve İslama karşı topyekün seferber olup savaşmaktan kaçınmayan Batı ve kuklaları karşısında Müslümanların daha çok kenetlenip, daha güçlü birlikteliklerle karşı durmaları gerektiğine değindikten sonra, vahdet ve zafer dualarıyla sözlerine son verdi. 

"Mısırda Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!" yazılı pankartın yanında "İslami Hareket Engellenemez", "Diren Mursi, Diren Mısır", "İslam Düşmanı Laiklere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek" ve Muhammed Mursi resminin olduğu dövizler açıldı.

Tekbir ve Tevhid çağrılarının sıkça tekrarlandığı gösteride "Seyyid Kutub, El Benna; Selam Olsun İhvana", "şehidlerin kanı zalimleri boğacak", "Mısır'a, İhvana, Direnişe Bin Selam", "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi", "Erzurum’dan Mısıra Direnişe Bin Selam", "İslami Hareket Engellenemez" vb. sloganlar atıldı.

"YARIN İKİNDİ NAMAZINI MÜTEAKİP, LALAPAŞA CAMİSİ MEYDANI'NDA basın açıklaması, dua ve LALAPAŞA'DAN HAVUZBAŞINA KADAR YÜRÜMEK üzre anlaşan topluluk daha sonra dağıldı. 

img_2455.jpg

img_2459.jpg

img_2462.jpg

img_2463.jpg

img_2466.jpg

img_2467.jpg

img_2470.jpg

HABERE YORUM KAT