1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum'da Siyonist Saldırılar Protesto Edildi
Erzurum'da Siyonist Saldırılar Protesto Edildi

Erzurum'da Siyonist Saldırılar Protesto Edildi

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen binlerce Müslüman, Lalapaşa Camisi’nde kılınan Cuma namazı çıkışında İsrail saldırılarını protesto etmek için Erzurum Kent Meydanında bir araya geldiler.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 05:11A+A-

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen binlerce Müslüman,  Lalapaşa Camisi’nde kılınan Cuma namazı çıkışında İsrail saldırılarını protesto etmek için Erzurum Kent Meydanında bir araya geldiler. Platform haricinde bağımsız açıklama yapmak isteyen bir grupla yaklaşık bir saat boyunca yaşanan tartışmadan dolayı kalabalıktan ayrılmalar meydana geldi. Büyüyen tartışmaların sonunda 59 sivil toplum kuruluşundan bağımsız olarak basın açıklaması yapmak isteyen grup, halkın da yuhalaması ve tepki vermesiyle platformdan uzaklaştırıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa GÜVENLİ basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında;  “ İsrail'in gerçekleştirdiği katliamla insanlık suçu işlediğini söyledi. Güvenli, İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye yönelik saldırısının insanlık ayıbı olduğunu dile getirdi. Gazze'deki Müslümanların her an ölüm korkusuyla yaşadığına dikkat çeken Güvenli, "Gazzeliler her an ölümün kendilerini bulacağını bildikleri için Kelime-i Şehadet getirerek dolaşıyor. İsrail, her Ramazan'da Filistin'de saldırı gerçekleştirmekte. Yine Ramazan ayındayız ve yine katil İsrail, masum Filistinlileri, çocukları bombalayarak katletmekte." dedi. Ayrıca Siyonist ürünlerin alınmaması konusunda boykotun öneminin de hatırlatıldı.

Basın açıklamasının ardından Erzurum Kent Meydanından başlayıp Havuzbaşı’na kadar tekbirler ve sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık:

“Filistin Kan Ağlıyor”, “Filistine Dua, İsraile Beddua”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez”, “Hamasa Selam Direnişe Devam”, “Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil” vb pankart ve dövizler taşınırken; yürüyüş esnasında “tekbir”, “tevhid”, “Hamasa Selam Direnişe Devam”, “Kahrolsun İsrail”, “Erzurumdan Gazzeye Direnişe Bin Selam” Vur Vur Hamas Vur Telavivi Vur”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, “Siyonist Katiller Hesap Verecek”, “Gazzenin Kanı İsraili Boğacak”, “ Yaşasın Filistin Direnişimiz”  vb sloganlar atıldı.

Mehmet GÖKŞAN Hoca’nın yaptığı duanın ardından protesto sonlandırdı.

erzurum-20140718-1.jpgerzurum-20140718-2.jpgerzurum-20140718-3.jpgerzurum-20140718-4.jpgerzurum-20140718-5.jpgerzurum-20140718-6.jpgerzurum-20140718-7.jpgerzurum-20140718-8.jpgerzurum-20140718-9.jpg

HABERE YORUM KAT