1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum’da Şehadet Gecesi Programı Düzenlendi
Erzurum’da Şehadet Gecesi Programı Düzenlendi

Erzurum’da Şehadet Gecesi Programı Düzenlendi

Erzurum'da faaliyet gösteren İslami kuruluşlar Şehadet Gecesi Düzenledi.

22 Şubat 2015 Pazar 18:11A+A-

Erzurum’da İHH, Özgür-Der, Çağrı-Der, Nida-Der, Edep-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Kur’an Halkaları, Şefkat-Der, Kur’an Kardeşliği ve Erzim – Der’in ortaklaşa düzenlediği Şehadet Gecesinin konukları Özgür Der Genel Başkanı Arş. Yazar Rıdvan Kaya ve Grup Yürüyüş idi.

Sunuculuğunu Yavuz BAYRAM’ın yaptığı program Mehmet Öksöz'ün Kur’an tilaveti ve Abdulkadir Çelimli’nin meal okuması ile başladı. Akabinde Arş. Yazar Rıdvan Kaya “Şehadet Bilincini Tazelemek” konulu konferansını vermek üzere kürsüye çıktı.

Şehadet kavramının Resulün ve Müslüman şahsiyetlerin temel bir vasfı olduğunu ifade eden Kaya şunları ifade etti:

“Şehadet Kuran’da Resul’ün temel vasfı; aynı zamanda Müminlerin temel görevidir. Dönüp baktığımızda bugün sahip olduklarımızın pek çoğunda şehadeti kendileri için yol edinmiş öncülerin rehberliklerinin, aziz miraslarının etkilerini görmekteyiz. İskilipli Atıf Hoca’dan, Şeyh Said’e; Seyyid Kutup’tan, Abdullah Azzam’a, Abdulkadir Molla’ya bin selam!”

Şehadetin adanmışlığın, Allah için olma bilincinin en somut tezahürü olduğunu ifade eden Rıdvan Kaya konuşmasına şöyle devam etti:

 “En’am suresinde şöyle buyruluyor: “De ki, benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi Allah içindir!” Çok kuşatıcı, kapsayıcı, insanın kendi özüne ve dünyaya bakışını, perspektifini netleştirici bir formül. Bu bilinci kuşanmak, onu hayatımıza, ilişkilerimize ve de özlemlerimize rehber kılmak zorundayız.

Şehadet kavramının aşıl anlaşılması gereken yönüne dikkat çeken Kaya şunları ifade etti:

“Şehadet ve şehitlik hayattan, mücadeleden soyutlanmış bir kavram değil. Hayatında şahitlik bilinci ile hareket edenlerin en son kanlarıyla taçlandırdıkları bir hal. Bir arka planı var, dönüştürücü bir perspektife sahip.

Ve alabildiğine istismar edilen bir kavram! Açıkça Allah’ın dinine, şeriatına savaş açmış Kemalistinden Baasçısına her türlü despotların, Karzai’sinden  Maliki’sine tüm işbirlikçilerin istismarda sınır tanımadığı bir kavramımız! Türkçülük, Kürtçülük davası güdenler dahi ölülerini şehid görüyor.

Bakıyorsunuz Felluce’yi, Ramadi’yi yakan Amerikan işbirlikçileri ölünce şehid ilan ediliyorlar. Beşşar’ın tecavüzcü katilleri bile geberince şehid ilan ediliyor, üstelik saygın alimlerce cenaze namazları kıldırılıyor. Bu nasıl bir alimlik, nasıl bir ilimse artık! Bilgi ilim farkı.

Rıdvan Kaya konuşmasını dua mahiyetinde şu sözlerle bitirdi:

“Rabbimiz bizleri vahyin en sahih şehidi, biricik rehberimiz ve öğretmenimiz Resul aleyhisselam örnekliğinde yürüyen, her türlü zulme ve ifsada karşı hakkın dinine layıkıyla şahitlik görevini üstlenen salihlerden, sıddıklardan, şehidlerden kılsın."

Rıdvan Kaya’nın konuşmasının ardından Grup Yürüyüş sahnede yerini aldı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle İslami müziğini sergileyen Grup Yürüyüş’ün ardından program son buldu.

erzurum-20150222-02.jpg

erzurum-20150222-03.jpg

erzurum-20150222-04.jpg

erzurum-20150222-05.jpg

erzurum-20150222-06.jpg

erzurum-20150222-07.jpg

erzurum-20150222-08.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum