1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erzurum'da PKK'nın Daha Önce Tehdit Ettiği Dede Öldürüldü
Erzurum'da PKK'nın Daha Önce Tehdit Ettiği Dede Öldürüldü

Erzurum'da PKK'nın Daha Önce Tehdit Ettiği Dede Öldürüldü

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde daha önceden PKK mensupları tarafından tehdit edildiği öne sürülen 76 yaşındaki Mustafa Bingöl, evinin önünde kurşuna dizilerek öldürüldü.

20 Kasım 2014 Perşembe 21:09A+A-

Anadolu Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler Hacıömer köyünde yaşayan Mustafa Bingöl'ün (76) evine gitti.

Kapıyı açan Bingöl, bir süre konuştuğu kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Bingöl, olay yerinde hayatını kaybetti. Bingöl'ün cenazesi, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Jandarma ekipleri, saldırı sonrası kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Köy muhtarı Metin Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimliği belirlenemeyen kişilerin, gece saatlerinde evine gittikleri Bingöl'ü yaşanan tartışmanın ardından öldürdüklerini söyledi.

Olay sırasında Bingöl'ün yanında 6 yaşındaki torununun olduğunu anlatan Atar, "Silahları gören torunu içeri kaçmış ve kısa bir süre sonra silah sesi duyulmuş. Gelini Maide Efe dışarı çıktığında kayınpederinin cansız bedeniyle karşılaşmış. Olayın neden kaynaklandığı konusunda herhangi bir bilgimiz yok" dedi.

"Jandarma Karakoluna 500 Metre Mesafede Katledildi" başlığıyla abonelerine servis eden Cihan Haber Ajansı (CİHAN) ise, Mustafa Bingöl'ün 4 torunu ve geliniyle birlikte köy girişinde, jandarma karakolunun hemen arkasındaki bir evde ikamet ettiğine dikkat çekti. Bingöl'ün yaşadığı köyde, "terör" korkusuyla vatandaşların mikrofonlara konuşmaktan kaçındığını belirtilen haberde. köyde örgütün hayli etkin olduğu iddiasına yer verildi.

Yaşadıklarını CİHAN muhabirine anlatan ve ismini vermeyen Bingöl'ün gelini, "Ne anlatayım bilmiyorum ki, kapı çalındı, içeriye girdiler. Kimdiler, hiç bilmiyorum. Kaç kişiydiler, görmedim, bilmiyorum. Karanlıktı ben bir şey görmedim." dedi.

"Amcamı PKK'lılar Öldürdü"

Öte yandan Mustafa Bingöl yeğeni Murat Bingöl ise, amcasının PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü savunarak, "Amcam köyde teröre karşı duruşuyla biliniyordu. 3 hafta önce teröristler köye gelip, köylülere salma vurmuşlar ve iş bölüşümü yaptırmışlar. Amcamda bu durumu jandarma karakol komutanlığına giderek bildirmişti. Olay gecesi amcam, 3 torunu ve gelini, evde oturduğu sırada gece yarısı kendilerini asker olarak tanıtan 6 terörist kapıyı çalmış. Amcamın kapıyı açmasıyla kurşun yağmuruna tutulmuş. Amcam olay yerinde öldü. Torunları ve gelini ise saldırıdan korkup iç odada saklanmışlar." dedi. (AA - CİHAN)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum