1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum'da Mısır İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Erzurumda Mısır İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Erzurum'da Mısır İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Erzurum'da bir araya gelen Müslümanlar, Mısır'da şehit edilen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

12 Temmuz 2013 Cuma 17:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erzurum Lalapaşa Camisi'nde kılınan cuma namazından sonra, cami avlusunda biraraya geren müslümanlar, Darbeci Mısır Cuntası'nın sabah namazı esnasında katlettikleri Müslüman Mısırlılar için gıyabi cenaze namazı kılıp dua ettiler.

Gıyabi Cenaze namazını kıldıran M. Şevket Gökşan Hoca, dua esnasında Mısır dışında zulme, baskıya maruz kalan Müslümanların durumuna da değinip, Müslümanların bilhassa bu değerli günlerde kardeşlerinin dertleriyle daha çok dertlenmeleri gerektiğine vurguda bulundu. Suriye, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan ve diğer beldelerde de küfrün şiddeti ve işbirlikçilerin tuğyanına karşı direnen Müslümanların yanında olunması gerektiğini belirten Şevket Hoca, Müslümanların bir vücut olup her türlü zalimin karşısında durmaları gerektiğini belirttikten sonra, başta Mısır Kıyamı'nda katledilen Müslümanlar olmak üzere tüm İslam alemi için dua ettirdi.
 
Darbeci Mısır Ordusunun hiç bir hukuki sınır tanımadan, halkın iradesine ve inancına yönelik saldırısını lanetleyen Erzurumlular, dua esnasında sık sık tekbir getirip Mısırlı Müslüman kardeşleriyle beraber olduklarını haykırdılar.
 
"Mısır'da Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!" pankartının yanında; "İslami Hareket Engellenemez!", "Diren Mısır, Diren Mursi!", "İslam Düşmanı Laiklere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek!" dövizleri ve Muhammed Mursi'ye ait resimlerin de tutulduğu meydanda "tekbir", "tevhid", "Mısır Halkı Yalnız Değildir" sloganları atıldı.
 
fotograf-0013.jpg
 
dsc_1411.jpg
 
fotograf-0040.jpg
 
dsc_1408.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum