1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Erzurum'da Arbedeli Mısır Protestosu
Erzurumda Arbedeli Mısır Protestosu

Erzurum'da Arbedeli Mısır Protestosu

Katil Mısır ordusuna karşı kardeşlerimizin onurlu direnişi Erzurum'dan selamlandı. Eylem esnasında bazı gerginlikler de yaşandı.

16 Ağustos 2013 Cuma 17:15A+A-

Mısırda,Rabiatu'n Adeviyye Meydanı ve Nahda Meydanı başta olmak üzere tüm ülkede, darbe karşıtı Müslümanların Çarşamba sabahı Mısır ordusu tarafından sürdürülen katliamlardan dolayı bugün, Cuma Namazı çıkışında Lalapaşa Camii Meydanı'nda  bir araya gelen Erzurumlu Müslümanlar, "Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu" olarak "basın açıklaması" ve"Gıyabi Cenaze Namazı" ve "toplu dua" ile katliamcıları protesto ettiler.

2000 dan fazla Müslümanın Mısır Ordusu tarafından alçakça katledilip onbinlercesinin de yaralanması karşısında toplanan grup adına okunan basın açıklamasının ardından  M.Şevket GÖKŞAN HOCA'nın  yaptırdığı duaya çevreden geçen Erzurumlu Müslümanlar da el açıp iştirak ettiler. Yapılan duada başta Mısır Adeviyye Meydanı ve Nahda Meydanı'nda katledilen müslümanlar olmak üzere Suriyeden Afganistana, Çeçenyadan Filistine kadar küfre, tuğyana ve zalim işbirlikçilere karşı direnen mücahitler için de Allah'tan zafer istendi.

"Mısırda Darbenin Karşısında, Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!" "Diren Mursi, Diren İhvan, Diren Mısır; Zalimlerin Devrilmesi Yakındır" ve "Ey Firavunlar Ordusu ! Mısır Şehidlerinin Kanları Hepinizi Boğacak" yazılı pankartların yanında  "İslami Hareket Engellenemez", "Diren Mursi,Diren Mısır", "İslam Düşmanı Laiklere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek" ve Muhammed Mursi resminin olduğu dövizler açıldı.

PROTESTO ESNASINDA TARTIŞMA VE ARBEDE YAŞANDI

Erzurumlu sivil toplum kuruluşlarının ortak istişare sonucunda düzenleme kararı aldıkları program için önceki gün yapılan istişarede, hiç bir siyasi partinin ve kurumun bayrak ve flamasının açılmaması, belirlenen ortak sloganlar dışında slogan atılmaması ve üzerinde anlaşılan basın açıklamasının basına ve katılımcılara 'Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu'nun ortak açıklaması olarak sunulması" kararlaştırılmıştı. Cuma Namazı sonrasında önceden belirlenen ve üzerinde ittifak edilen hususların aksine; Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin bir çok "Saadet Partisi Bayrağı ve Anadolu Gençlik Derneği flamaları açıp ön platformu ele geçirmeye çalışmaları üzerine başlayan tartışma itişmelere ve programın sekteye uğramasına neden oldu. "İHH", "Abdurrahmangazi Vakfı", "Çağrı Derneği", "Nida-Der" vb kurumların ve bağımsız bazı toplulukların da katıldığı eylemde okunan metnin altına sadece "Anadolu Gençlik Derneği" adının yazılıp medya kuruluşlarına verilmek istenmesi ve belirlenen sloganların aksine Saadet Partisinin siyasi tezlerini vurgulayan sloganların atılması tartışmaların büyümesine neden oldu.

Bu arbede esnasında bazı gruplar ve bir çok duyarlı vatandaş "Müslümanların akan kanları ve acıları dolayısıyla katıldıkları programın bir Partinin Siyasi emellerince kirletildiği itirazında bulunarak alanı terk ettiler. Sivil Toplum Kuruluşlarından bazı Müslümanların yaptıkları itidal ve sağduyu çağrıları karşısında, böylesi bir günde tartışmaların daha ileri boyutlara varmaması için Saadet Partisinin tavırlarına karşı artan tepkiler yerini sükunete ve dağılmaya bıraktı. 

erzurum_misir_eylemi-(3).jpg

erzurum_misir_eylemi-(4).jpg

erzurum_misir_eylemi.jpg

erzurum_misir_eylemi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum