1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Ermenistan Azerbaycan'a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor
Ermenistan Azerbaycan'a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor

Ermenistan Azerbaycan'a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 2 Nisan’da ateşkesin sağlanmış olmasına rağmen Ermenistan'ın sivil halkı hedef almaya devam ettiğini ifade etti. Bakanlık, askeri birliklere vur emri verildiğini açıkladı.

03 Nisan 2016 Pazar 12:37A+A-

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafının sivil halkı hedef almaya devam etmesiyle, askeri birliklere vur emri verildiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun girişimleri ve aracılığı ile 2 Nisan saat 15.00’te cephe hattında ateşkes rejiminin sağlanmış olmasına rağmen, Ermenistan tarafı yine de gerilimi tutmakta ve sivil halkın yaşadığı bölgelere ateş etmektedir. Azerbaycan tarafının ateşkese uymasını fırsat bilen Ermenistan ise sınır hattı bölgesine askeri birliklerini yığmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Cumartesi açıklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda cuma gecesinden bu yana 12 askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı da çatışmalarda 18 Ermeni askerinin öldüğünü açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT