1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ermeniler Baas Rejimini Yalanladı (VİDEO)
Ermeniler Baas Rejimini Yalanladı (VİDEO)

Ermeniler Baas Rejimini Yalanladı (VİDEO)

Baas rejimi her gün katlettiği 100 müslümanı görmezden gelerek hiçbir zarar görmeyen Ermeniler üzerinden kara propaganda üretiyor.

15 Nisan 2014 Salı 17:40A+A-

Büşra Betül Aydın’ın haberi:

Suriye'de bu haftaki Cuma adı ''Halep'i kurtarın'' olarak belirlendi. Bu ismin kullanılmasındaki gaye tüm dünyaca bilinmekle olup, son 1 yıl içerisinde Halep şehir merkezi ve kırsalında 'varil' olarak tabir edilen bombalarla Esed yönetiminin çocuk yaşlı demeden yaptığı ve bazen günde 100'ü bulan insanın ölümüyle sonuçlanan toplu katliamlardır.

Nusret Cephesi başta olmak üzere beş kadar büyük muhalif grup son haftalarda Lazkiye / Keseb bölgesini ''Sahil savaşları'' bünyesinde özgürleştirme operasyonunu başlattı. Bununla ilgili sitemizde ara ara ayrıntı haberler geçiyoruz.

Ermenileri Bahane Edip Katliamın Üstünü Örtüyorlar

Suriye mazlumlarını katletmek ile yetinmeyen Baas rejimi ''Halep'i kurtarın'' kampanyasının peşi sıra kendi medyası üzerinden ''Keseb'i kurtarın'' kampanyası üretti. Bunun altında gündemi meşgul eden Sahil Savaşları'nı bölgede yoğun şekilde yaşayan Ermenilere yönelik bir katliam olarak lanse etme çabası yatıyor.

Suriye kaynaklı El Mersad haber ağının aktardığı bilgiye göre Ermeni medyasında yayınlanan haberlerde Kesep'te muhalif grupların saldırıları neticesinde Ermenilerin tekine dahi zarar gelmedi.

Buna ek olarak bölgede rejim ve muhalifler arasında yaşanan savaşta sıkışıp kalan bir grup yaşlı Ermeninin muhalifler tarafından Türkiye'ye getirilip güvenli bir şekilde teslim edilme görüntüleri sosyal medya üzerinde yayıldı. Türkçe alt yazı eklediğimiz videoyu ilginize sunuyoruz.


(Özgür Suriye Haber Ajansı)

 

HABERE YORUM KAT