1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Ermeni Soykırımı" Şimdi de İsrail Meclisinde
Ermeni Soykırımı Şimdi de İsrail Meclisinde

"Ermeni Soykırımı" Şimdi de İsrail Meclisinde

İsrail Parlamentosunda “Ermeni soykırımı' iddiaları görüşülecek.

26 Aralık 2011 Pazartesi 11:54A+A-

İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) Eğitim Komitesi, 1915 olaylarının “Ermeni soykırımı” olarak anılması için bir yasa tasarısını görüşecek. Tasarı, yılın bir gününün “Ermeni soykırımı günü” olarak anılmasını öngörüyor.

İsrail basınının haberine göre başbakanlık adına Knesset’e başvuran Milli Güvenlik Danışmanı Yakov Admiror, bu sabah kamuoyuna açık olarak yapılması beklenen toplantının ertelenmesini istedi. Fakat Meclis Başkanı Reuven Rivlin, talebi reddetti.

İsrail’de daha önce Ermeni soykırımı iddialarının tanınması girişimleri, Türkiye’yi kızdırmamak için engellenmişti. Fakat aylar öncesinden belirlenen komite toplantısı son ana kadar engellenmiş değil.

İsrail’le Türkiye arasında en alt seviyeye gerileyen ilişkilerin, soykırım iddialarıyla birlikte daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor. Kadima partisi milletvekili Otniel Schneller, son girişimi bu açıdan “sorumsuzluk” olarak nitelendirdi. Meretz partisi Milletvekili Zehava Gal-On ise “Soykırıma uğrayan Yahudiler için Ermeni soykırımını tanımaları ahlakî bir sorumluluktur.” dedi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT