1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Eric Trump, Babasının Oğlu Olduğunu Gösterdi!
Eric Trump, Babasının Oğlu Olduğunu Gösterdi!

Eric Trump, Babasının Oğlu Olduğunu Gösterdi!

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin ilginç çıkışlarıyla gündemden düşmeyen başkan adaylarından Donald Trump’ın oğlu, bugün New Hampshire’da düzenlenecek önseçim öncesi düzenlenen tartışmada, “babasının oğlu” olduğunu gösterdi.

09 Şubat 2016 Salı 21:06A+A-

Fox News’te yaınlanan bir programa konuk olan 32 yaşındaki Eric Trump, ABD’nin esirlere uyguladığı ve büyük tepkiler sonrası yasaklanan “waterboarding” uygulamasını savundu.

11 Eylül saldırıları sonrası ABD’nin “terör şüphelisi” kabûl ettikleri kişilere karşı sık sık kullandığı ve suda boğulma hissi yaratan “waterboarding” uygulaması, büyük tepkiler sonrası kaldırılmıştı.

ABD’de artan silahlı saldırılara ve Paris’teki saldırılara değinen Eric Trump, “Waterboarding’i ve bundan daha kötü birçok şeyi geri getirmek isterdim. Paris’teki saldırıları görüyorsunuz. Sonra birileri çıkıp teröristlere waterboarding uygulanınca şikâyet ediyor. Doğrusu bu her gün öğrenci evlerindeki havuz partilerinden pek farklı değil.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçilerin başkan aday adayları ABC televizyonunun tartışma programında kozlarını paylaştığı sırada. “Terör şüphelileri”ne karşı nasıl yaklaşacağı sorusuna Donald Trump “Waterboarding'i geri getirirdim, waterboarding'den çok daha kötüsünü geri getirirdim.” diye konuşmuştu.

Waterboarding Nedir?

Vikipedi’ye göre waterboarding, bir çeşit işkence türü.

Sırt üstü sabitlenmiş bireyin yüzü ıslak bezle kapatılır ve böylece boğulma hissi verilir.

Waterboarding aşırı acı, kuru boğulma, akciğer hasarı ve oksijen yetersizliğinden dolayı beyin hasarı gibi etkilere neden olabilir. Bunun yanı sıra kısıtlama ile mücadele esnasında kemik kırılmalarına, daimî psikolojik hasara ve ölüme de sebep olabilir.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT