1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ergenekon Davası ve Şüpheli Ölümler
Ergenekon Davası ve Şüpheli Ölümler

Ergenekon Davası ve Şüpheli Ölümler

Son olarak ETÖ sanığı Kaşif Kozinoğlu’nun ölümü, daha önce şüpheli şekilde hayatını kaybeden Ergenekon sanık ve tanıklarını akıllara getirdi... Karakutu niteliğindeki isimlerin bir bir ölmesi, “Ergenekon, kilit isimleri susturuyor” şeklinde yorumlandı.

17 Kasım 2011 Perşembe 00:58A+A-

Türkiye’de derin yapılanmaları deşifre edecek kişiler; şüpheli bir şekilde ölüyor, cezaevinde iken hafızasını kaybediyor, sabıkalı kişiler tarafından öldürülmek isteniyor veya konuşmaması için yurtdışına kaçırılıyor. “Ergenekon Terör Örgütü” soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalara ilişkin açılan davanın tutuklu sanıklarından MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı’nda Asya Ülkeleri Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu’nun Silivri Cezaevi’nde şüpheli ölümü; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan sanık ve tanıkların durumunu gündeme getirdi.

İLGİNÇ GELİŞMELER YAŞANDI

İkinci Ergenekon davasının bir numaralı sanığı, Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarının mimarı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, savunmasının alınmasına günler kala Kandıra F Tipi Cezaevi’nde merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirdi ve hafızasını kaybetti. Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarını deşifre eden emekli Albay Belgütay Varımlı ise intihar etti.

TATAR’IN İNTİHARI, ERSÖZ’ü ÖLDÜRME GİRİŞİMİ

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Şener Eruygur’dan gelen talimatlarda askeri personelle köprü elamanı görevi gördüğü iddia edilen Deniz Yarbay Ali Tatar da intihar etti.

Ali Tatar’ın, amirallere yönelik suikast iddiası nedeniyle hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e, tedavide bulunduğu hastanede ateş açıldı, öldürülmek istendi.

DALAN, YAŞER VE ÇÖMEZ FİRARDA!

Ergenekon Terör Örgütü’nün karakutusu olarak değerlendirilen, sahibi olduğu vakıf arazisinde cephanelik bulunan Bedrettin Dalan, terör örgütü mensuplarına burs verdiği ortaya çıkan Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer ve Eski Milletvekili Turhan Çömez de firarda bulunuyor ve mahkemelere ifade vermekten kaçınıyor.

Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu iddia edilen Cumhuriyet gazetesinin İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, savunması alınmadan ölmüştü.

İŞTE O İSİMLER

ŞENER ERUYGUR: (Eski Jandarma Genel Komutanı): Tutuklu kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi’nde merdivenden düşüp beyin kanaması geçirdi. İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk ve ardından tahliye edildi. İkinci Ergenekon davasında savunması alınamadı. İddianamede, Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarının mimarı olduğu belirtiliyor.

ALİ TATAR (Deniz Yarbay): Amirallere suikast soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkınca intihar etti, DHKP-C örgütünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki sorumlusu olduğu iddia ediliyor.

LEVENT ERSÖZ (Emekli Tuğgeneral): Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nün bulunduğu binada öldürülmek istendi. Ersöz’e hastanede ateş açan Emekli Uzman Çavuş Erhan Keskin yakalandı. Keskin savcılık sorgusunda, Ersöz’ün konuşmaması için mesaj vermek amacıyla Sedat Dinçer adlı askerin yönlendirmesiyle hastaneye gittiğini anlatıyor. Erhan Keskin hakkında hazırlanan iddianamede; “Açık kaynaklara düşen ses kayıtlarında Ersöz’ün örgütü deşifre edeceğinden bahsetmesi Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden oldu. Şüphelinin bu eylemi gerçekleştirmesinden bu anlaşılmaktadır” deniliyor.

BEDRETTİN DALAN (Yeditepe Üniversitesi’nin sahibi ve İstek Vakfı’nın kurucusu): Ergenekon soruşturması kapsamında sahibi olduğu İSTEK Vakfı’na ait olan Beykoz ilçesi Poyraz köyü Keçilik mevkii 138 ada/parsel içerisinde binaları olan tarla ve bahçe ile çevresinde 21 Nisan 2009 tarihinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde; 10 adet lav silahı, 10 adet el bombası, 30 adet sis bombası, 3 adet gösteri bombası, 500 gr. C4 patlayıcı, 550 adet mermi ve 14 adet aydınlatma fişeği ele geçirilmişti.

GÜLSEVEN YAŞER (Çağdaş Eğitim Vakfı Genel Başkanı): Ergenekon soruşturması kapsamında 13 Nisan 2009 tarihinde, evi ile ÇEV Genel Merkezi arandı. Hakkında gözaltı kararı olan Gülseven Yaşer’in Amerika’da olduğu öğrenildi. Gülseven Yaşer, sağlık sorunları nedeniyle yurtdışında tedavi gördüğünü, tedavisinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye gelerek bağımsız Türk yargısının karşısına çıkacağını iddia etti. Yaşer, “Tedavim biter bitmez Türkiye’ye döneceğim” dedi. Yaşer, hâlâ firarda...

TURHAN ÇÖMEZ (Eski milletvekili): Ergenekon soruşturması kapsamında, 1 Temmuz 2008 tarihinde, Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez’in evinde ve ofisinde arama yapıldı. Hakkında gözaltı kararı alındı ancak yurtdışında olduğu ortaya çıktı.

BELGÜTAY VARIMLI (Emekli albay): Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarını deşifre eden subay... 20 Kasım 2009 tarihinde şüpheli bir şekilde intihar etti.

Kenan Kıran / Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT