1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ereğli’de Mısır Direnişine Destek Eylemi
Ereğli’de Mısır Direnişine Destek Eylemi

Ereğli’de Mısır Direnişine Destek Eylemi

Cuma Günü Kdz.Ereğli Kaymakamlığı karşısında Ereğlili Müslümanlar Mısırda yaşanan darbeyi protesto etmek ve "Müslüman Kardeşleri"nin yanında olduklarını şahitliğini haykırmak için bir araya geldiler.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 00:19A+A-

Cuma Günü Kdz.Ereğli Kaymakamlığı karşısında Ereğlili Müslümanlar Mısırda yaşanan darbeyi protesto etmek ve "Müslüman Kardeşleri"nin yanında olduklarını şahitliğini haykırmak  için bir araya geldiler.

Kenan Ersoy'un sunumunu yaptığı Basın açıklamasını Bilal Yıldızhan okudu. Davut Çevik'in yaptığı dua ile son buldu.

Basın Açıklamasının Tam metni:

DARBECİLER YENİLECEK, MÜSLÜMAN KARDEŞLER KAZANACAK!..

Bugün mübarek Ramazan ayını müşahede ettiğimiz günlerin başlarındayız. Ne var ki Mısır’da, başta Siyonist İsrail olmak üzere küresel istikbardan ve bölgedeki işbirlikçilerinden geniş destek alarak yapılan askerî darbe, İslam coğrafyasının Müslüman halklarını bu mübarek günlerde bir kez daha hüzne boğmuştur. Bugün içinde kadın ve çocukların olduğu 82 kardeşimiz şehit edilmiştir. Tutuklanan kardeşlerimize türlü işkenceler yapıldığı haberleri ulaşıyor. Tüm darbe ortamı sıcaklığını korurken Batı ikiyüzlülüğünü sürdürmeye devam ediyor.

Hürriyet ve Adalet Partisinin adayı olarak halk tarafından %52 oyla seçilmiş Muhammed Mursi’den yalnızca 1 yıllık görevi süresince ekonomisi ve siyasal sistemi çökmüş Mısır’ı düzlüğe çıkarma imkânsızlığı beklenmiştir. Askeri, ekonomik, bürokratik ve yargı alanlarında diktatörlük döneminin ağır kalıntıları ve engellemeleri arasında görev yapması istenen Mursi ve İhvan-ı Müslim’in teşkilatı, kurdun kuzuyu yemek niyetine benzer şekilde hem yerel hem de küresel güçler tarafından bastırılmak, boğulmak istendi.

Batılı güçlerin ve onların işbirlikçileri olan Batılılaşmış halk kesimlerinin demokrasi konusunda nasıl ikircikli bir tutum içinde olduklarını kendi yarattıkları putlarını, işlerine yaramadığı zaman nasılda yediklerini, bu olaylarda bir kez daha görmüş olduk.  Bu ülkelerin tamamının, Mısır’daki durumu tanımlarken “darbe” ifadesini kullanmaktan özenle çekinmeleri ortadayken ve ülkenin şeffaf seçimler sonucunda seçilmiş ilk cumhurbaşkanı büyük bir katliamla güpegündüz alaşağı edilmesine rağmen demokrasinin sözde havarisi kesilmiş bu güçler ısrarla Mısır’da demokrasiye dikkat çekmektedirler. Neyin demokrasisi? Hem demokrasi dediğiniz yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp hukuku ayaklar altına alacaksınız hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz!

Seçilmiş bir iktidarı alaşağı eden böylesine alçakça bir darbeyi ilk önce yüz bin Suriyelinin katili olan Beşşar Esed’in, sonrasında Suudi Arabistan, BAE, Katar ve FKÖ lideri Mahmud Abbas’ın tebrik etmesi safları netleştirirken siyasal İslam’ı isteyenlerin sonunun darbe olacağını iddia eden Esed ile İran ve Hizbullah’ın yan yana duruşları da ayrı bir ibretlik tabloyu ortaya koyuyor.

Ayrıca Ortadoğu intifadalarının Batı komplosu olduğunu iddia edenlerin tezlerinin bir kez daha çökmüş olduğuna şahit oluyoruz. Darbe karşısında Batı dünyasının, emperyalist güçlerin sessiz sevinçleri;  bölgede İslamcıların değil işbirlikçi diktatörlük ve cunta yönetimlerinin olmasını istediğini açıkça ortaya koymuştur. Halkların İslamcıları seçmesine karşı, dün ambargo ile Gazze ve Filistin halkını cezalandırmak isteyenler bugün Suriye ve Mısır halkını cezalandırmak istiyorlar. Müslüman kardeşler teşkilatı ve Müslümanları hedef alan darbenin ardından, Mısır’da katil Esed’in Baas elçiliği yeniden açıldı ve Refah sınır kapısı kapatılıp, Gazze’nin hayat damarları olan tünellerin bir kısmı da Mısır ordusu tarafından yıkıldı. Böylelikle Muhammed Mursi’nin aşamalı olarak askıya almak istediği Camp David anlaşması, darbeciler tarafından işgalci İsrail’in güvenliği için yeniden koruma altına alınmış oldu.

Geçtiğimiz hafta Pazartesi sabahı Kahire'de Cumhurbaşkanı Mursi'nin tutulmakta olduğu Cumhuriyet Muhafızları binasının önünde sabah namazı kılmakta olan eylemcilerin üzerine askerlerce otomatik silahlarla ateş açılması sonucu aralarında 5 çocuk ve 8 kadının da bulunduğu en az 52 müslüman kardeşimizin şehit olduğu, 300 ile 500 arasında kardeşimizin yaralandığı, yaralıların önemli bir kısmının durumunun ağır olduğu ve askerlerce hastaneye sevk edilmelerine izin verilmediği bildiriliyor. Darbe sürecinde tutuklanan kardeşlerimize türlü işkenceler yapıldığı haberleri tarafımıza ulaşıyor.

Kim ne derse desin, isterse dünya kamuoyu kafasını kuma soksun ya da bilinmedik yeni oyunlar icat etsin artık bizi kandıramazlar. Yıllardır esaret altında tutulan, diktatörlükler altında işkencelerle can veren, tüm özgürlükleri ellerinden alınmış kardeşlerimiz, özgürlüğü tattılar ve bundan asla vazgeçmeyecekler. Aramıza çizilen sahte ve suni sınırlara inat bizler de kalben ve zihnen kardeşlerimizin yanlarında olacağız. Onların ödedikleri ağır bedelleri ödemesek de her daim yanlarında olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz. Oynanan bu oyunlar son oyunlardır. Allah’ın izni ile Müslümanlar bir kez daha dünyaya adalet sunacaktır.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek, Dün Taksim’de bugün Kahire’de yaşanan İslam düşmanlığı görüntülerini onaylamak demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek, Şam’ı, Kudüs’ü ve Kahire’yi ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek, Mısır’ı firavunun uşaklarına teslim etmek demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek Ortadoğu intifadasını kesintiye uğratmak isteyenlere fırsat vermek demektir.

Ey Müslümanlar Haykırın!

Eğer yalnız Allah’tan korkarsanız sizi korkutacak hiçbir güç yoktur. Eğer Allah’a teslim olursanız, sizi teslim alacak hiçbir güç yoktur. Bugün dinimiz için, mukaddesatlarımız için direnme günüdür. İzzetimiz, şerefimiz, haysiyetimiz, için direnme günüdür.

Ey Mısırlı Müslümanlar

Direnin, itiraz edin, susmayın, teslim olmayın. Rabbimizin Kur’an’ında buyurduğu gibi;

“Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olan sizsiniz”

Ramazan ayına girdiğimiz şu mübarek günlerde, Mısırlı kardeşlerimiz sabah namazını kılarken şehadet şerbetini içen şehitlerinin acısıyla darbeye ve zulme karşı başları dik bir şekilde Mısır’ın tüm meydanlarını doldurmuş durumda, Suriye’de mücahitler bir elde Kur’an, bir elde silah ve dilinde dua ile cephelerde Esed diktasına karşı onurluca mücadele etmeye devam etmekte, Gazze’de kardeşlerimiz “rızkımızı veren Allah’tır” deyip, Mursi’nin ve Suriye mücahitlerinin yanında yer alarak, bir kez daha yüzümüzü ağartmakta… Arakan’da, Afganistan’da, Çeçenistan’da, Somali’de, Mali’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde Müslümanlar Allah dedikleri için zulüm altında. Bizler mükellef sofralarımızda iftarlarımız ve sahurlarımızı yaparken, dünyanın dört bir yanında zulümler altında inleyen, oruçlarını keskin nişancıların kurşunlarıyla açmak zorunda kalan kardeşlerimiz aklımıza dahi gelmiyorsa şunu bilelim ki Rabbimizin bizim aç kalmamıza ihtiyacı yoktur. Namazımız, orucumuz bizleri İslam ümmeti ve kardeşlerimiz adına kaygılı kılmıyorsa ibadetlerimizi ve kulluğumuzu yeniden gözden geçirelim.

Bu duygularla tüm kardeşlerimizin Ramazanı mübarek olsun! Rabbimiz tüm Müslümanlara katından hayırlar, bereketler, azim ve kararlılık versin ve ellerimizi, yüreklerimizi ve seslerimizi birleştirsin! Rabbimiz tüm mazlum ve mustaz'afları Ramazanı layıkıyla değerlendirip, bayram sevincini layıkıyla yaşayanlardan kılsın! Ayaklarımızı sabit kılsın ve bizleri takva sahiplerine önderler eylesin!

 Bizler Ereğli’de faaliyetlerine devam eden FEDA-DER (Fikir ve Eğitim için Dayanışma-Adalet Derneği) olarak buradan sesimizi ulaştırabildiğimiz herkese seslenmek istiyoruz. Seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalıdır. Muhammed Mursi'nin ve İhvan-ı Müslimin'in sonuna kadar yanındayız. Ümmetin kazanımlarının yok olmaması için dayan Mursi, dayan Müslüman Kardeşler, dayan Mısır diyoruz.

eregli-20130711-1.jpg

eregli-20130711-2.jpg

eregli-20130711-3.jpg

eregli-20130711-4.jpg

eregli-20130711-5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum