1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Erdoğan’ın Kürtlerle Arasındaki Bağı Koparmak İstediler”
“Erdoğan’ın Kürtlerle Arasındaki Bağı Koparmak İstediler”

“Erdoğan’ın Kürtlerle Arasındaki Bağı Koparmak İstediler”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Erdoğan'ın Kobani konusundaki açıklamalarının HDP tarafından nasıl çarpıtıldığını halka anlatmak için özel bir çalışma yapacaklarını söyledi.

07 Temmuz 2015 Salı 12:03A+A-

Gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani konusundaki açıklamalarının HDP tarafından çarpıtılarak bölge halkına yönelik propaganda yapıldığını söyledi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani düşsün, diyor.” yalanının tuttuğunu ifade eden Bakan Çelik, işin gerçeğini kapı kapı dolaşarak bölge insanına anlatacaklarını söyledi.

“Erdoğan’ın Kürtlerle Arasındaki Sevgi Bağını Koparmak İstediler”

Çelik şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı 'IŞİD İslâm adına Allahu Ekber diyerek Allahu Ekber diyenleri öldürüyor. Uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. O bölgenin güvenli bölge ilan edilip, ılımlı Müslümanların eğitilmesi lazım. Birçok yer düşmüş, Kobani'de düşüyor. Havadan bombalamakla olmuyor.' diyor. HDP bu sözlerin 'Kobani düştü düşecek.' cümlesini alıyor, 'İste görüyor musunuz, Erdoğan Kobani'nin düşmesini istiyor.' diye yayıyor. Bu bölgede kırılma noktası oldu. Hem dünya hem de Kürt orjinli bölgedeki tüm insanlara bunu yaydılar. Amaç neydi? Tayyip Erdoğan'ın Kürtler üzerindeki sevgisini ve bağını koparmaktı. Bir anlamda başarılı oldu."

“Size Yalan Söylediler”

Çelik, bu yalanı yayanların hesap vereceğini söyledi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Çelik yapılacak çalışmayı şöyle anlattı: "IŞİD orada ilerlemesin diye söylediği cümleyi Kobani düşsün. diye yayanlar tabî ki bunun hesabını verecek. Halkın nezdinde verecekler. Kapı kapı, televizyon televizyon dolaşıp doğrusu anlatacağız. Özel bir çalışma yapacağız. Böyle bir şey olabilir mi? İşin doğrusu bu, size anlatanlar yalan anlattı, diyeceğiz.”

Mezkûr konuşmanın ilgili kısmı:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum