1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan'dan ABD'ye PYD/PKK Tepkisi
Erdoğan'dan ABD'ye PYD/PKK Tepkisi

Erdoğan'dan ABD'ye PYD/PKK Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin PYD/PKK'ye yönelik tutumunu eleştirdi.

01 Mayıs 2016 Pazar 03:22A+A-

İlim yayma Cemiyeti'nin 65. kuruluş yıldönümü programında konuşan Erdoğan, ABD'nin PYD'yi 'terör örgütü olarak' kabul etmediğini açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Terör konusunda ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enteresan ABD Savunma Bakanı ayrı, sözcü ayrı şey söylüyor. Sırtımızı dönüyoruz başka şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir."

Medyayı da eleştiren Erdoğan, "Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olduğunda bu konuyu yayanlar, benzer hadiseler kendi ülkelerinde yaşanınca etik değerleri hatırlıyorlar. Bunun adı gazetecilik değildir" dedi.

MİT tırları davasına da değinen Cumhurbaşkanı, "Adana'daki MİT Tırları meselesinde Türkiye hukuk devleti olmasaydı bu ihanetin cezası çok başka olurdu" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye hukuk devleti olmayı başardığı için hesabı mahkemede veriyorlar. Bu sıradan bir mesele değildir. En açık, en aleni ihanet teşebbüsünü gerçekleştirenlerin bu millete ve bu devlete yapamayacakları kötülük yoktur."

"Bu ihaneti yapanlar, kendi kazdıkları kuyuya düşmüştür. Paralel ihanet şebekesinin ülkemize verdiği zarar gayet büyüktür. Ülkemizin en parlak beyinleri şahsiyetsiz, kişiliksiz, riyakâr robotlar haline dönüşmüştür."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT