1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan'a “Ucûbe” Sözü Nedeniyle Tazminat Cezası
Erdoğan'a “Ucûbe” Sözü Nedeniyle Tazminat Cezası

Erdoğan'a “Ucûbe” Sözü Nedeniyle Tazminat Cezası

Mahkeme, Kars'taki “İnsanlık Anıtı” için sarf ettiği 'ucûbe' sözü için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, anıtın heykeltıraşı Mehmet Aksoy'a 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

03 Mart 2015 Salı 15:20A+A-

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un açtığı davayı sonuçlandıran İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tazminat ödemesi yönünde karar verdi. Aksoy, heykele yakıştırdığı 'ucûbe' sıfatı nedeniyle Erdoğan'dan 100 bin TL tazminat talep etmişti. Mahkeme, Erdoğan’ı 10 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti.

'Bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler'

Erdoğan, Kars mitinginde "Hasan Harakani'nin türbesinin yanına bir ucûbe koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir'' diye konuşmuştu. 

Davada Erdoğan'ın avukatlığını yapan Ferah Yıldız, müvekkilinin Aksoy'un şahsına ve heykelin içeriğine yönelik bir söz sarf etmediğini savunmuş, hakaret kastının olmadığını söylemişti. Avukat Yıldız, Erdoğan'ın 35 metre boyundaki heykelin 'çok büyük olduğunu ve kentin etnik dokusuna uygun olmadığını' ifade ettiğini belirtmişti. Yıldız, "Herkes bir heykeli beğenir ya da beğenmez" savunmasını yapmıştı. 

(Kaynak: Al Jazeera Türk)

HABERE YORUM KAT