1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Erdoğan: Yardımcı Doçentlik Kalkıyor
Erdoğan: Yardımcı Doçentlik Kalkıyor

Erdoğan: Yardımcı Doçentlik Kalkıyor

Erdoğan, yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören bir çalışma olduğunu söyledi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 01:52A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yardımcı doçentlikle ilgili çeşitli şikayetler vardı. Bu ara unvanı ortadan kaldırıp doktoradan doğrudan doçentliğe geçilebilecek bir çalışma yapalım. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz'. Artık doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak' dedi.

Yardımcı doçentlikle ilgili çeşitli şikayetler vardı. Yakın çevremde ahbaplarım akrabalarım var. Dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Yardımcı doçentliğin siyasi bir karar olduğunu bilirdim. Gönül almak. Bunun için yapıldığı belliydi. Bu ara unvanı ortadan kaldırıp doktoradan doğrudan doçentliğe geçilebilecek bir çalışma yapalım. YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Doçentliğin şartları da buna göre yeniden düzenlenerek inşallah büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz. Artık doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan kazanan doçentliğe gidecek.

'BİLİM ÖZGÜR ZİHİN DEMEKTİR'

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilim demek özgür bir zihin demektir. Siz zihninizi belirli kalıpların, belirli ideolojilerin, belirli tezlerin emrine vermişseniz, bilim adamı sıfatınızı artık kaybetmişsiniz demektir. İşte Pensilvanya'nın emrine, her yanıyla cehalet kokan bir adamın emrine her şeyinizi teslim etmişseniz, ipotek altına vermişseniz, profesör de olsan hiçsin, çok farklı reklamın da olsa bir hiçsin. Kapınızdaki tabelada öyle yazıyor olmasının bir anlamı yoktur."

Dünyabülteni

HABERE YORUM KAT

1 Yorum