1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Erdoğan: Tuzaklarını Başlarına Geçirdik
Erdoğan: Tuzaklarını Başlarına Geçirdik

Erdoğan: Tuzaklarını Başlarına Geçirdik

Erdoğan kalkışma sırasında katledilenler için Beştepe'de düzenlenen anma töreninde konuştu. Batı'nın kalkışmaya yönelik yaklaşımını sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı ayrıca, hakaret davalarını geri çektiğini açıkladı.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 12:18A+A-

15 Temmuz darbe kalkışması sırasında katledilenler için Beştepe’de anma töreni düzenlendi. Törene kalkışmaya karşı koymaya çalışırken yaralananlar da katıldı. Programda önce Başbakan Binali Yıldırım daha sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar, kuvvet komutanları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve bazı bakanlar da dinleyenler arasındaydı.

“Hakaret Davalarımı Geri Çekiyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkânı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları şöyle:

“15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibariyle yaralı sayımız 2 bin 191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum.”.

“237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri'nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara'da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız.”.

“Bunu Ancak Kâfir Yapar”

“Hemen şuracıkta, önce Jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı, düşünebiliyor musunuz, uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından tam câmîmizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Bunu ancak kâfir yapar. Bunu, ‘Ben müslümanım, ben Türk’üm’ diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu millet ile alâkası yok.”.

“O Aklı Kendine Sakla”

“Birileri bize akıl veriyor Batı’dan, sonra ‘Geçmiş olsun’. Sonra da ‘Attıklarınız sebebiyle, açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz.’ diyorlar. Siz işinize bakın ya. Benim ülkemde darbe olacak ve 237 şehidim, 2 bin 191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunup ardından 9 nasihat vereceksin. O aklı kendine sakla. Bu devletin, milletin yanında yer alacağınıza darbecilerin yanında yer alıyorsunuz. Ne AB ne Avrupa Konseyi’nden ne Batı’dan kalkıp da buraya taziye için gelen bir kişi yok. Utanmadan, sıkılmadan kalkıp bu tür şeyleri söyleme zilletinde bulunuyorlar. Sonra da Erdoğan çok sinirli, asabi diyorlar. Biz sâdece Allah’ın huzurunda eğiliriz. Kula kul olmadık. Olmayacağız. Onu FETÖ’cüler düşünsün, onlar kula kul. Onlar öyle konuşuyor. O bize diyor şah damarından daha yakın. Zavallılar, cahiller. Bize şah damarından daha yakın olan sâdece ve sâdece Allah’ımızdır. Başka yok. Biz Allah’ımıza kulluk ederiz.”.

“Olumsuz Hesaplar 15 Temmuz'da Geçerliliğini Yitirdi”

“15 Temmuz gecesi sokağa dökülerek ülkesine, istiklâline ve istikbaline sahip çıkan her bir kardeşim gâzidir.”.

“Ülkemizin üzerindeki oyunlar 15 Temmuz’da bitti. Ülkemiz hakkında yapılan olumsuz hesapların tamamı, 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdi. O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye'nin ekonomik, siyasî, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi.”.

“Takke Düşmüş Kel Görünmüştür”

“Bugün Türkiye'nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır, daha aydınlıktır, daha berraktır. Çünkü özellikle son 3 yılda, ardı ardına yaşadığımız pek çok olayın şifresi, 15 Temmuz'da en vasat zihinlerin bile anlayabileceği şekilde çözülmüş, eskilerin deyimiyle takke düşmüş kel görünmüştür. Geldiğimiz noktada, eskiden şunu dedik, bunu söyledik demenin anlamı ve gereği yoktur. 15 Temmuz'u bir milat hâline dönüştüremezsek yazıklar olsun bize.”.

“Tuzaklarını Başlarına Geçirdik”

“15 Temmuz gecesi millet olarak, Allah'ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik. 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar.”.

“Kim Varsa Temizleyeceğiz”

“Bazıları diyor, ‘10 bin kişi, 20 bin kişi attınız.’. 10 binlerce kim varsa temizleyeceğiz. Neden? Ne demek neden? Çünkü bunlara eğer bu ülke kalacak olursa işte ne yapacakları ortada. Benim pırıl pırıl, tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil.”.

“Hatalar Olursa Onlar İçin de Hukuk Yolu Açıktır”

“Darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük bir taviz vermedik. Attığımız her adım, aldığımız her karar, hayata geçirdiğimiz her uygulama anayasaya, kanunlara uygundur. Meclisimizde, Milli Güvenlik Kurulu’muzda, Bakanlar Kurulu’muzda, bakanlarımız, bakanlıklarımızla, tüm kurumlarımızla çalışmalarımızı hukuk sınırları içerisinde yürütüyoruz. Yaşanan olağanüstü dönemden kaynaklanan eksikler, hatalar olursa onlar için de hukuk yolu açıktır, açık kalmaya devam edecektir.”.

İdam Tartışmaları

“Adaleti tesis etmek de boynumuzun borcudur. Herkes ne diyor? 'İdam, idam, idam...' diyor. Burası demokratik, parlamenter bir sistemle yönetilen bir demokrasi, hukuk devleti. Öyleyse, burada hükûmetin yapacağı bir şey var. Nedir? Bunun yolu, bu talebi alır parlamentoya taşır ve parlamento bunu tartışır, bu yolda verilen karara da herkes uyar.”.

“Darbecilerin Akıbetlerinden Endişe Ettikleri Kadar...”

“Alçakça katledilen 237 vatandaşımıza başsağlığı, yaralanan 2 bin 191 insanımıza şifâ dilemeyenler, darbecilerin kötü muamele görme ihtimali karşısında adeta teyakkuza geçmişler. Açık konuşuyorum: darbecilerin akıbetlerinden endişe ettikleri kadar, Türkiye'nin demokrasisinden, milletimizin hayat hakkından, geleceğinden endişe duymayan hiçbir ülke, ülke lideri bizim dostumuz değildir. Bunu böyle bilsinler. Diiplomatik ilişkilerimiz devam edecektir ama kalbimizde yerleri asla yoktur.”.

“Kefenimizi Giyerek Yola Çıktık”

“İsterdim ki demokrasiden, demokratik parlamenter sistemlerden bahsedenler önce gelsinler de bizim parlamento binamızı bir gezsinler. Zerre kadar demokrasi inançları varsa gelsin burayı bir görsünler ama gelmediler. Bunların içinde, darbe girişiminde bulunanları önce niçin şahsımı öldürmedikleri için eleştirecek, onlara akıldânelik yapacak kadar niyetlerini açık edenler de oldu. Açık açık söylediler, ‘Yanlış yaptınız, önce Erdoğan'ı öldürmeliydiniz.’ dediler. Bu kadar ileri gidenler de oldu. Ya bizim derdimiz zâten o değil ki. Biz, kefenimizi giyerek yola çıktık zâten. Bizim bu noktada herhangi bir gailemiz yok.”.

“Dünyanın Her Yerinde Oynanan Oyunları Bozacağız”

“Sâdece FETÖ ile değil, diğerleriyle olan mücadelemizi de daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Dünyanın her yerinde oynanan oyunları bozacağız.”.

binali_yildirim.jpg

“Haine Hoşgörü Gösteren Haindir”

Başbakan Yıldırım ise konuşmasında, “Mısır’da, Suriye’de yaptıklarını Türkiye’de yapmaya çalışanlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Darbecilere arka çıkanlar, darbecilere göz kırpanlar, darbeciler kadar alçaktır. Hâine hoşgörü gösteren hâindir.” dedi.

“Halkın Gücü Tankın Gücünü Yenmiştir”

“Dostluğumuz değerli, öfkemiz şiddetlidir.” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Bize dost elini uzatanların elini sıkarız. Bize maşa uzatanların maşayı tutan elini kırarız.” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, “Hakkın ve halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Anayasa, yasalar, hukuk şüphesiz işleyecektir. Hayat normale dönmüştür ancak demokrasi nöbeti aynen devam etmektedir. TSK'daki asker kılığına girmiş FETÖ unsurlarını temizledik. Daha da güçleneceğiz, ordumuz daha da güçlenerek ülkemizin güvenliği için çalışmalar yapacak.” diye de ekledi.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT